Abonelik Sözleşmesi nasıl iptal edilir? Abonelik Feshi nasıl yapılır?

TAKİP ET

Günlük hayatımızın hemen hemen her alanında yer alan abonelikler bazen insanları zor durumda bırakabilir. Gün geçtikçe abonelik sayısı artarken yönetmek oldukça zorlaşmaktadır. Abonelikler taahhütlü olduğu için insanlar bazı sorunlar yaşarlar ve abonelik sözleşmesi iptali yaparken zor durumda kalırlar. Peki Abonelik Sözleşmesi nasıl iptal edilir? Abonelik Feshi nasıl yapılır? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Günlük hayatımızın hemen hemen her alanında yer alan abonelikler bazen insanları zor durumda bırakabilir. Gün geçtikçe abonelik sayısı artarken yönetmek oldukça zorlaşmaktadır. İnternet, telefon ve televizyon gibi abonelikler taahhütlü olduğu için insanlar bazı sorunlar yaşarlar ve abonelik sözleşmesi iptali yaparken zor durumda kalırlar. Çünkü abonelikler taahhütlü olduğu için cayma bedeli talep edilmektedir. Fakat tüketici hakları gereği bir yıl ve daha fazla taahhütlü aboneliklerde cayma bedeli olmaksızın cayma hakkımız mevcuttur. Bu durumla karşı karşıya kaldığınızda bir avukat veya uzmandan yardım alabilirsiniz. 

Abonelik Sözleşmesi iptali dilekçe örneği
                                     ……….VALİLİĞİ /KAYMAKAMLIĞI

                TÜKETİCİ SORUNLARI (İL/İLÇE) HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI’NA

ŞİKAYET EDEN        : Tüketicinin adı soyadı adresi
ŞİKAYET EDİLEN : Şikayet edilen kişi/ler yada kurum/ların adı soyadı, unvanı, adresi (sorumluluk açısından birden fazla olabilir.)
ŞİKAYET KONUSU : Abonelik sözleşmesinin süresinde sonlandırılmaması ve/veya talebim doğrultunda süresinde sözleşme feshedilmeyerek fazladan kesinti yapılması

AÇIKLAMALAR…/…/….. tarihinde …. firmasıyla süreli yayın konusunda sözleşme yaptık. Bir süre sonra bu süreli yayınları tek taraflı olarak son vermek istediğimi belirten yazılı bildirim sağlayıcı firmaya iadeli taahhütlü veya noter vasıtasıyla ulaştırdım. Ancak aradan geçen 7 günlük süre içerisinde abonelik sözleşmemi bitirmediler. Haksız yere kesinti yapıldı.(olay yaşadığınız hadiseler net, fazla ayrıntıdan uzak ama olayı tam olarak ifade etmelidir.)

 (1, 2, 3, şeklinde  Madde madde anlatmanızı öneririz.)

HUKUKİ SEBEPLER: Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Her türlü yasal mevzuat

HUKUKİ DELİLLER:  Fatura, Fiş, Firma ile yapılan yazışmalar ve diğer deliller (elinizde ne tür belgeler veya deliller varsa hepsini yazabilirsiniz, yaşadığınız hadiseler için varsa tanık da yazabilirsiniz)

NETİCE VE TALEP : Firma yetkililerinin abonelik sözleşmemi bitirip sözleşmemin iptalini saygılarımla arz ve talep ederim.    …./…./2021(tarih)                                                                                                            Ad, Soyad, imza 
 

abonelik iptali abonelik sözleşmesi iptali abonelik feshi