Açık alanlarda maske takma zorunluluğunun kalkması gündeme geldi!

TAKİP ET

Pandemi sürecinde Omicron varyantının hız kesmesi sonrası yeni bir dönemin başlayacağı konuşuluyor. Yeni tedbirlerin alınacağı bilgisinin ardından ise açık alanlarda maske takma zorunluluğun kaldırılmasının gündeme geleceği söyleniyor.

Reklam
Reklam

Omicron varyantının hız kesmesi ve günlük vaka sayılarında da bir düşüş görülmesi salgında yeni bir dönemin başlayacağı sinyalini vermeye başladı. Sağlık Bakanlığı, düşüşe geçen vaka sayıları sonrası tedbirlerde önceliği 65 yaş üstü ve riskli gruplara verirken diğer gruplar için ise hayatın biraz daha normale döndürülmesini planladığı konuşuluyor. 



Bir dönem 850 binlere çıkan aktif vaka sayısı 750 binlere kadar gerilemesi, yapılan testlerde pozitiflik oranlarının ise yüzde 24'lerden yüzde 16'lara düşmesi sonrası salgından yeni bir dönemin başlayacağı sinyalini verirken bu kapsamda ilk olarak açık alanlarda maske takılması zorunluluğunun kaldırılacağının gündeme gelmesi planlanıyor. Konunun Bilim Kurulu ve Kabine toplantılarında ele alınmasından sonra da bu yönde önemli kararlar alması konuşuluyor.



AÇIK ALANDA MASKE TAKMAYA SON

Açık alanlarda maske takma zorunluluğunun ortadan kaldırılmasına yönelik alınacak kararda ise cadde, sokak, park, kafe ve restoranların açık alanları başta olmak üzere tüm açık alanlarda artık maske takmak zorunlu olmayacak. Normal şartlarda fiilen bu yasak kalktığı görülürken buna neden olarak ta herhangi bir denetimlerin uygulanmadığı söyleniyor. Vatandaşlar açık havada maskesiz dolaşmaya şimdiden başlarken yapılacak düzenlemeyle açık havada maske yasağı da resmen kalkmış olacak.



KAPALI ALANLARDA MASKE TAKMAYA DEVAM EDİLECEK

Bunun dışında vatandaşların toplu taşım araçlarında, uçak yolculuğunda, tren ve otobüslerde, AVM'lerde, tiyatro ve sinema gibi kapalı mekanlarda ise maske takmaya devam edecek. 

koronavirüs tedbirleri esnetme kararı açık alanda maske zorunluluğu maske zorunluluğu kalkıyormu