Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor? 23 Mayıs açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Kabine Toplantısı son dakika

TAKİP ET

Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Son dakika Kabine Toplantısından ne karar çıktı. Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılından bu yana 12 defa uzatılan açık cezaevi izinleri 31 Mayıs tarihinde bitiyor. Mahkum ve mahkum yakınları ise şimdi izinlerin yeniden uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. Peki, 23 Mayıs açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? 23 Mayıs açık cezaevi izinleri son dakika haberi…

Reklam
Reklam

Milyonlarca mahkum ve mahkum yakını açık cezaevi izinleri son dakika gelişmelerini merak ediyor ve yakından takip ediyor. Koronavirüs salgınının Türkiye’de başladığı 2020 yılından bu yana açık cezaevi izinleri 12 defa uzatılmıştı. Son uzatmanın süresi ise 31 Mayıs tarihinde doluyor. Bu nedenle gözler bugün yapılan Kabine Toplantısına çevrildi. Peki açık cezaevi izinleri uzar mı? Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı? Cezaevine dönmeyen mahkumlar firari sayılacak mı? 23 Mayıs açık cezaevi izinleri son dakika…
 

2022 açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek?

Açık cezaevlerinde kalan mahkumlar 20202 yılından bu yana koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanması koşuluyla izinli olarak cezaevinden çıkmıştı. İzinler 2020’den bu yana 12 defa uzatılmıştı ancak 31 Mayıs’ta sona eriyor ve artık geri dönüşler başlıyor.
 

23 Mayıs açık cezaevi izinleri uzatılacak mı?

Açık cezaevi izinlerikoronavirüs salgınında yüksek vaka sayıları nedeniyle verilmişti. 31 Mayıs’ta sona erecek olan açık cezaevi izinlerinin artık uzatılmayacağı düşünülüyor. Hem vaka sayılarındaki düşüş hem de aşılama oranı nedeniyle açık cezaevi izinleri uzatılmayacak ve mahkumlar geri dönecek.
 

Açık cezaevine dönüş nasıl olacak?

COVİD 19 salgını nedeniyle izin verilen açık cezaevi mahkumlarını dönüş süreci 31 Mayıs tarihinde başlayacak. Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada mahkumlara kalan cezalarını çekmek için gitmek istedikleri kurumu seçme hakkı da verileceğini açıkladı. Açık cezaevi izinlerinin sona ermesi ile birlikte ceza infaz kurumuna teslim olmayan hükümlüler firari sayılacak.