Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? CTE Açık cezaevi covid izinleri uzatıldı mı?

TAKİP ET

Covid- 19 virüsü nedeniyle hayatımızda pek çok şey değişti. Pandemi sürecinde cezaevinde kalan vatandaşlara özel izin verilmişti. Bulaş riski nedeniyle açık cezaevinde kalan mahkumların izinleri 2 aylık dönemlerle uzatılmıştı. Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla yeni tarih bilgisi verildi. Peki, Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı son dakika? CTE duyurdu! Açık cezaevi Covid izinleri 2 ay daha uzatıldı mı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

Hayatımızda pandemi nedeniyle birçok yenilik yerini aldı. Yeni tedbirler, yeni kararlar alınırken bu kararlardan biri de cezaevinde kalan vatandaşlara verilen pandemi dönemi izinleri oldu. Açık cezaevinde kalan mahkumların izinleri 2 aylık dönemlerle uzatılmıştı. Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla yeni tarih bilgisi verildi. Son yapılan açıklamaya göre açık cezaevi izinleri 31 Ocak itibariyle sona eriyordu. Ancak konuyla ilgili yeni açıklama geldi. Peki, Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı son dakika? CTE duyurdu! Açık cezaevi covid izinleri 2 ay daha uzatıldı mı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

 

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI SON DAKİKA

Cezaevlerinde kalan ve pandemi döneminde bulaş riskini azaltmak için pandemi iznine çıkan birçok kişi izinlerin bitip bitmediğini merak ediyor. 2 aylık dönemlerle uzatılan izinlerin ne zaman biteceği merak konusu oldu. Pandemi izinlerinin ne zaman biteceği araştırılırken yeni açıklama yapıldı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden yeni açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün önerisi üzerine, açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki Kovid-19 izin sürelerinin, 31 Ocak'tan itibaren 2 ay uzatıldığı belirtildi.

 

CTE TARAFINDAN YAPILAN DUYURU!

"5275 sayılı Kanun'un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 26/01/2022 tarihli yazıları ile "COVID-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID-19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına" dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir."

 

Yapılan düzenlemenin ne dediğini merak eden kişiler internette araştırma yapıyor. Yapılan açıklama doğrultusunda alınan kararın ne olduğunu araştıran pek çok kişi yer alıyor. Mevcut düzenlemedeki açıklama ise şu şekilde;

"Kovid-19 izni" ile ilgili mevcut düzenlemedeki Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından "her defasında 2 ayı geçmemek üzere 9 kez uzatılabilir" şeklindeki ibare, "her defasında 2 ayı geçmemek üzere 12 kez uzatılabilir" olarak değiştiriliyor.

Konuya dair resmi bir açıklama ise henüz bulunmuyor.

 

DÖNMEYENLER FİRARİ SAYILACAK!

Pandemi döneminde mahkumlar için alınan kararla ilgi açıklama yapıldı. Verilen izinler 31 Ocak tarihinden itibaren 2 ay uzatıldığı haberi verildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de konuyla ilgili bir sunum yaptığı kabine toplantısında, iznin uzatılmamasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Gül, bu tarih itibariyle ceza süresi dolanlar geri cezaevine dönmeyeceğini söylerken,  ceza süresi henüz dolmamış olanlara Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek ifadelerini dile getirdi. 

Cezasını çekmek için cezaevlerine dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak. İlgili kurumlar hükümlülerin cezaevlerine dönüş prosedürüyle ilgili yol haritası belirlemeye çalışıyor.

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? CTE Açık cezaevi covid izinleri uzatıldı mı?