Açık lise diploma notu hesaplama nasıl yapılır? AÖL diploma notu neye göre belirleniyor ve nereden öğrenilir?

TAKİP ET

Açık lise de sınavların başlamasıyla diploma notu hesaplamaları da başlatıldı. AÖL diploma notu neye göre hesaplandığı ise araştırılmaya başlandı. Açık öğretim lisesinde okuyan ve mezun olmak isteyen adayların diploma notu hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Açık lise de bulunan zorunlu dersler verildikten sonra kredilere bakılmaktadır. 192 krediye sahip olunduktan sonra mezuniyet şartları tamamlanmış olmaktadır. Zorunlu derslerin neler olduğu ise resmi site içerisinde yer almaktadır. Açık liselerden mezun olma şartları ve detayları haberimizde

9.sınıf açık liseye göre 1. ve 2. döneme denk gelir

10.sınıf açık liseye göre 3. ve 4. döneme denk gelir

11.sınıf açık liseye göre 5. ve 6. döneme denk gelir

12.sınıf açık liseye göre 7. ve 8. döneme denk gelirHer dönem yenilenmesi halinde 35 kredilik ders seçme hakkı verilmektedir. 8 dönem içeren lise hayatı içerisinde kredi toplandıktan sonra mezun olunabilir. Her dönem seçilen 35 kredilik derslerin %75 ‘ini başarı ile tamamlarsa mezun olmak için şartı yerine getirmiş olacaktır.
Açık lise diploma notu hesaplama

İlk olarak başarılı olduğunuz derslerin başarılı olma notunu hesaplayacağız. Bu dersin haftalık ders saati yani kredisini çarpacağız.

Matematik dersinden 70 puan aldığınızı ele alalım.

Matematik dersinin kredisi 6’dır.

70×6=420 olarak karşımıza çıkacak.Mezun olunduktan sonra kaç puan ek geleceği ise orta öğretim başarı puanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu puanı hesaplamak içinde bu örnekten devam edilmelidir. Mezun olunmadan diploma notu sistem üzerinden görülmemektedir bu nedenle manuel olarak kişiler kendisi hesap yapabilirler.
AÖL sitesine giriş yapılarak geçilen dersler, krediler ve kredi notları görülmektedir. AÖL hakkında merak edilenler ya da bilgi alınmak istendiği zaman 147 çağrı merkezi aranabilir.
Açık öğretimde yılda kaç sınav yapılır?
Açık öğretim lisesinde sınavlar 3 farklı dönemde yapılmaktadır. Kayıt yaptıran, yeni kaydolan veya kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştiren tüm öğrenciler 3 dönemde yapılan sınavlara da katılım sağlayabilir. Bunun haricinde ilave olarak 2 sınav daha yapılabilir. Artık 2 ek sınav dönemi ortadan kalkmış olsa da, 1 sınav yapılabiliyor.
Örnek açık lise diploma notu hesaplama tablosu

aöl diploma notu açık öğretim lise aöl açık öğretim lise puan hesaplama