Açık Öğretim Lisesi ikinci dönem kayıtları başlıyor mu? Ne zaman başlayacak? İşte AÖL kayıt tarih detayları

TAKİP ET

Binlerce açık öğretim lisesi öğrencisi ikinci dönem kayıtlarının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Kayıt tarihlerini yakından takip eden öğrenciler için bu haberimizde ikinci dönem kayıt tarihlerinden bahsettik. İşte konuya ilişkin...

Reklam
Reklam

Binlerce Açık Öğretim Lisesi öğrencisi Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi ile kayıt ve kayıt yenileme işlemlerine ilişkin bilgiler merak konusu oldu. Liseyi açıktan okumak isteyen ya da eğitimini açık lisede devam ettirmek isteyen öğrencilerin en çok araştırdığı konular arasında kayıt tarihleri yer alıyor. Peki Açık Öğretim Lisesi kayıtları ne zaman yapılacak? İşte konuya ilişkin detaylar...

Açık Öğretim Lisesi ikinci dönem kayıtları ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi'nin yaptığı açıklamalar kapsamında 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 8 Şubat 2022 tarihi mesai bitimine kadar devam edecek.

Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme kılavuzu için tıklayınız. 

Açık Öğretim Lisesi sınavları ne zaman?

2021 Milli Eğitim Bakanlığı sınav uygulamalarının belirtildiği takvim kapsamında açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi 2. Dönem sınavları 2022 yılının Mart ayında yapılacak. Lakin sınavın tarihleri ile alakalı net bir açıklama henüz yapılmadı.

Açık Öğretim Lisesi sınavları online mı yoksa yüz yüze mi yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi'nin 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci dönem sınavları sınav uygulama takvimleri kapsamında e-sınav olarak yapılacaktır. Bu doğrultuda e-sınava girecek olan öğrencilerin bakanlık tarafından belirlenecek binalara ve binalarda bulunan e-sınav salonlarına giderek sınavlara bilgisayar ortamında, gözetmen öğretmenler ve kameralar eşliğinde sınavlara gireceklerdir.

AÖL açıköğretim lisesi AÖL kayıt tarihleri