Açık Öğretim Lisesi kaç yılda biter? Mezuniyet şartı kaç dönem oldu? AÖL kaç dönem sürüyor?

TAKİP ET

Açık öğretim lisesi öğrencilerine müjdeli haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığı 8 dönem zorunluğunu kaldırdı. Liseyi açıktan bitirmek isteyen binlerce öğrenci Açık Öğretim Lisesi kaç yılda biter, mezuniyet şartı kaç dönem oldu ve AÖL kaç dönem sürüyor sorularını araştırmaya başladı.

Reklam
Reklam

Açık öğretim Lisesi mezuniyet şartlarına değişikliğe gidildi. Milli Eğitim Bakanlığı AÖL öğrencilerinin 8 dönem ders alma zorunluluğunu kaldırdı. Bu gelişmeyle birlikte liseden daha hızlı mezun olmak artın mümkün olacak.
AÖL kaç yılda biter?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni karar kapsamında AÖL öğrencilerinin 8 dönem ders alma zorunluğu kaldırıldı.
Buna göre 18 yaş ve üzerinde olan AÖL öğrencileri 8 dönem ders almadan sadece yeterli krediyi tamamlamaları halinde mezun olabilecek. Ancak 18 yaşın altındaki öğrenciler için 8 dönem zorunluluğu devam edecek. Yeni düzenleme kapsamında 18 yaşın üzerindeki kişiler kredilerini tamamlayıp diğer şartları yerine getirmeleri halinde 8 dönem şartına tabi tutulmayacak. 18 yaşındaki öğrencilerden mezun olmak için 5 dönem ders almaları yeterli olacak.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 18 yaş ve üzerindeki açık öğretim lisesi öğrencilerin yarım kalan eğitimlerini tamamlayıp lisans eğitimine geçmeleri ve istihdama kısa süre içerisinde katılmaları için öğrencilerden istenen 8 dönem şartını 5 döneme indirme kararı aldıklarını duyurdu.
 

aöl açık öğretim mezuniyet şartı