Aciller doldu taştı! Üçlü tehlikeye dikkat

TAKİP ET

Soğuk havaların etkisini göstermeye başladığı Bugünlerde acil servislerde yoğunluk yaşanıyor. Acil servislere Üst solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle başvuru yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle çocuk hastanelerinde kuyrukların sonu bitmek bilmiyor.

Reklam
Reklam

Kış aylarında soğuk havaların etkisi ile birlikte Üst solunum yolu hastalıklarında büyük bir patlama yaşanıyor. Özellikle çocuk acil servislerinde büyük bir yoğunluk var. Kuyrukların sonunun gelmediğini söyleyen İzmir Tabip Odası başkanı Süleyman kaynak, özellikle üçlü tehlikeye dikkat çekti.

Havaların soğuması ile birlikte hastalıklarda tek tek gündeme gelmeye başladı. Özellikle son dönemlerde üçlü tehlike dikkat çekiyor. Üst solunum yolu hastalıkları olan SARS CoV-2(KOVİD 19), RSV(Solunum sinsityal virüsü) ve İnfluenza A ve B virüsleri(Grip) Özellikle çocukları etkiliyor. Çocuk acil servislerinde kuyrukların sonu gelmiyor. Bu kış maskelerinde çıkarılması sebebiyle özellikle öğrenci ve çocuk grubunda hastalıklarda büyük bir artış var. Konu ile ilgili İzmir Tabip Odası başkanı Süleyman kaynak vatandaşları uyardı. Sağlık sisteminin de baştan Dizayn edilmesi ve düzenlenmesi gerektiğini söyleyen kaynak, acil tedbir alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Yoğun bakıma yatış artıyor

İzmir Tabip Odası Başkanı kaynak astım ve benzeri Üst solunum yolu hastalıklarının ağır seyrettiği ne dikkat çekti. Sadece İzmir özelinde konuşmak İstediğini söyleyen kaynak, “Bütün hastanelerin acil servisleri özellikle çocuk acil servisleri, geceleri ile hafta sonları inanılmaz kalabalık ve kuyruklar halinde insanlar sıra bekliyor. Yoğun bakımlar üst solunum yolu enfeksiyonları ve komplikasyonları nedeniyle yaz aylarına göre oldukça hareketli. Bu konuda ağustos- eylül ayı başı gibi kamu yönetimini ve kamuoyunu aydınlatacak uyaracak açıklamalarda bulunduk. Neydi bu açıklamalar? Covidin bitmediğini, önlemlerin sürdürülmesinin çok hayati olduğunu vurguladık. Maske takılmasının önemli olduğunu ve kamu otoritesinin toplumu yönlendirmesi ve kural koyması gerektiğini ifade ettik. Kamu otoritesi ve Sağlık Bakanlığı hiçbir zaman maske konusuna değinmedi." dedi.