Adalet bakan yardımcılığına atandı! Akın Gürlek kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile resmi gazetede yayınlanan atama kararlarına göre Adalet bakan yardımcılığına Akın Gürlek getirirdi. Tartışmalı davaların hakimi olarak tanınan Akın Gürlek hakkında detaylar da vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, Akın Gürlek kimdir? Akın Gürlek kaç yaşında ve nereli? Akın Gürlek hangi görevlerde bulundu?

Reklam
Reklam

Tartışmalı kararların hakimi olarak bilinen Akın Gürlek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile resmi gazetede yayınlanan karara göre Adalet Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine getirildi. Bu haberin ardından vatandaşlar da Akın Gürlek kimdir, Kaç yaşında gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, Akın Gürlek nereli? Akın Gürlek hangi görevlerde bulundu?
 

Akın Gürlek kimdir, kaç yaşında?

Adalet Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine getirilen Akın Gürlek’in nereli olduğu hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Hukukçu olduğu bilinen Akın Gürlek bugüne kadar birçok tartışmalı davanın hakimi oldu.
 

Akın Gürlek hangi görevlerde bulundu?

Adalet Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine getirilen Akın Gürlek, Son olarak 14 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yaptı. Bugüne kadar Türkiye'nin gündemini değiştiren birçok dağılımında hakimi olan Akın Gürlek’in verdiği kararlar çok tartışıldı. Eski HDP başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ÇHD'li avukatların davaları, Barış akademisyenleri davasında bir akademisyene verilen şehit cenazesine ziyaret etmesi yönündeki hüküm en tartışılan Dağlar arasında yer aldı. 15 Temmuz’la ilgili de çok kritik bir davada görev alan Akın Gürlek, Canan Kaftancıoğlu, Selahattin Demirtaş, Sözcü Gazetesi yazarları ve ÇHD’li avukatlar dağlarına baktı. Akın Gürlek daha önce de İstanbul 37’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yaptı.
 

Adalet bakan yardımcılığına atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile resmi gazetede yayınlanan atama kararları sonrasında Akın Gürlek Adalet bakan yardımcılığına atandı. Karar yayınlandığı andan itibaren sosyal medyada tartışma konusu oldu.