Adalet Bakanlığı'na 12 bin 823 personel alınacak! İşte başvuru tarihi ve personel alım şartları..

TAKİP ET

Adalet Bakanlığı'na isdihdam edilmek üzere 12 bin 823 personel alımı yapılacağı duyurusu yayınlandı. 1 Mart tarihinde başlayacak olan başvurularla ilgili detaylar ve başvuru şartları da açıklandı.

Reklam
Reklam

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere adliyelere 6 bin 459 kişi, ceza infaz kurumlarına 5 bin 563 kişi, icra daireleri için 500 kişi, Bakanlığın merkezinde çalıştırılmak üzere 188 kişi ve personel eğitim merkezlerinde çalıştırılmak için de 113 kişi olmak üzere toplamda 12 bin 823 kişinin alınacağı duyuruldu.

Bakan Bekir Bozdağ tarafından yapılan duyuruda Bakanlık bünyesine çeşitli kadrolara yapılacak personel alımıyla ilgili başvuruların 1 Mart tarihinde başlayacağı bildirilirken başvuruların 17 Mart tarihinde sona ereceği aktarıldı.

ADALET BAKANLIĞI'NA PERSONEL ALIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları için adaylar 'https://www.turkiye.gov.tr' adresine giriş yaparak veya e-Devlet sisteminde 01.03.2022 tarihinde aktif olacak olan 'Adalet Bakanlığı/İş başvuru ekranı'nı kullanarak yapabilecekler. 

Başvuru yapan adaylar 23 Mayıs 2022 tarihinde Adalet Bakanlığı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi uyarında sözlü bir sınava tabi tutulacaklar. 

adalet bakanlığı adalet bakanlığı personel alımı 12 bin 823 personel alımı başvuru tarihi başvuru şartları kadro dağılımı personel alımı başvuru