Adalet Bakanlığı'ndan yağma ve hırsızlıkla ilgili açıklama geldi

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen korkunç depremin ardından birçok haber de gündem gelmeye başladı. Yağma ve hırsızlıkla ilgili bazı iddialara Adalet Bakanlığı yanıt verdi!

Reklam
Reklam

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi Kahramanmaraş depremi ‘Asrın felaketi’ olarak adlandırılıyor. Bu çerçevede gündemde birçok haber mevcut. Yağmalama ve hırsızlık haberleri yardım toplayan milyonlarca vatandaşı endişe içerisine soktu. Peki olayların aslı ne? Adalet Bakanlığı konuyla ilgili ne açıklama yaptı?

SON VERİLER AÇIKLANDI

Yaşanan Kahramanmaraş felaketinde son açıklana resmi verilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 342 olarak açıklandı. Evini kaybeden ve yıkılma tehlikesi olan kişiler için gönderilen yardımlar toplanmaya devam ediyor. Ancak toplanan yardımlarla alakalı ortaya atılan iddialar depremden çok daha korkunç! Yağmalama ve hırsızlık gibi sorunların baş gösterdiği söylenen deprem bölgeleri için Adalet Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi!

BAŞSAVCILIKLARA YAZI GÖNDERİLDİ

Adalet Bakanlığı tarafından ortaya atılan iddialar doğrultusunda deprem bölgesinde yetkili merciler tarafından soruşturmaların fiziki ortamda başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılıklarına talimat verildi!