Adalet Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir? Adalet Bakanlığı 12 bin 823 personel alımı yapacak

TAKİP ET

Adalet Bakanlığı'ndan devlet memuru olmak isteyenleri ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamaya göre Adalet Bakanlığı 12 bin 823 personel alımı yapacak. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir? Cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Devlet memuru olmanın hayalini kuran binlerce vatandaşlar bakanlıkların yayınladığı personel alım ilanlarını büyük bir dikkatle takip etmeye devam ediyor. Konu hakkında müjdeli haber ise Adalet Bakanlığı’ndan geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığı’nın 12 bin 823 kişilik personel alımı yapacağını duyurdu. Bu haberle beraber personel alımına başvuru şartlarının neler olduğunu öğrenmek isteyen insanlar arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir?
Adalet Bakanlığı Personel Alımı Şartları Nelerdir?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre adliyeye 6 bin 459, ceza infaz kurumlarına 5 bin 563, icra dairelerine 500, bakanlık merkeze 188 ve personel eğitim merkezlerine 113 olmak üzere toplamda 12 bin 823 personel alımı yapılacak. 
Adalet Bakanlığı’nın 12 bin 823 kişilik personel alımı için gerekli şartların neler olduğu sorusu da insanların gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor. Bununla birlikte başvuruların ne zaman başlayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 12 bin 823 kişilik personel alımı için sınav başvurularının 1 Mart 2022 tarihinde başlayacağını açıkladı ve alınacak olan personellerin birimlere dağılımı ve sayıları hakkında bilgi veren bir tablo paylaştı.

Adalet Bakanlığı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ adalet bakanlığı personel alımı devlet memuru