Adalet Bakanlığı personel alımı yapıyor. 2022 Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? Adalet Bakanlığı personel alım şartları nelerdir?

TAKİP ET

Türkiye'nin en büyük kurumlarından biri olan Adalet Bakanlığı 2022 yılında personel alımı yapacak. Adalet Bakanlığı personel alımı yapıyor. Vatandaşlarımız 2022 Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak, Adalet Bakanlığı personel alım şartları nelerdir sorularının yanıtlarını internet üzerinden aramaya başladı.

Reklam
Reklam

Adalet Bakanlığı önümüzdeki yıl 12 bin 400 tane personel alımı yapacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, alımların 2022 yılında yapılacağını duyurdu. Türkiye’nin en büyük kurumlarından biri olan Adalet Bakanlığı 2022 yılında personel alımı yapacak. Adalet Bakanlığı personel alımı yapıyor. Vatandaşlarımız 2022 Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak, Adalet Bakanlığı personel alım şartları nelerdir sorularının yanıtlarını intenet üzerinden aramaya başladı.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman?

Adalet Bakanlığınca yapılan açıklamada 2022 yılında 12 bin 400 kadar personel alımı yapılacağı belirtilmişti. Alımlarla ilgili henüz net bir tarih verilmedi. Bakan Abdülhamit Gül tarafından yapılan açıklamaya göre konuyla alakalı tüm planların tamamlandığını ve alım sayısının artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini biliyoruz.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Öncelikle Türk vatandaşı olmanız gerekmektedir.

Kamu haklarından mahrum olmamanız, Türk Ceza Kanunu’nda bulunan 53. Madde gereğince, üstünden zaman geçmiş olsa bile, herhangi bir suçtan dolayı bir yıl ya da daha fazla süreyle hapis cezası almak veya bu suçtan affedilmek, affedilse de devletin güvenliği ile alakalı ceza işlemiş olmaması gerekir.

Anayasal düzene karşı suç işlememiş olmanız gerekiyor. Bunun dışında kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, bundan dolayı oluşan mal varlığını aklama, hileli iflas etme, güveni kötüye kullanma, sahtecilik, dolandırıcılık, hırsızlık, rüşvet verme, irtikap ve zimmet gibi suçlar işlememeniz gerekiyor.

Erkek adaylarda askerliğini yapmış olmak ya da askerlik çağında olmamak gerekmektedir. Askerlik dönemine girmiş ise bunu ertelemiş ya da yedek sınıfta yer alması gerekmektedir.

Hakkınızda yapılan arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmalarından olumlu sonuçlar almanız gerekmektedir.

Ceza infaz kurumuna hizmet etmek için alınacak olan tüm personelin, hangi unvanda hizmet edeceği fark etmeksizin, görevini yapmaya engel bedensel engeli, kekemeliği, uzuv konusunda eksikliği, yüzünde sabit bir eser, duyma kaybı, topallık, körlük, şaşılık, akıl hastalığı ve bunlara benzer herhangi bir sorununun bulunmaması gerekiyor. Aynı zamanda bu durumunu Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerden rapor alarak belgelemeleri gerekiyor.

KPSS sınavından en az 70 puan almanız gerekmektedir.

Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. İnfaz koruma memurluğuna başvurmak isteyenlerin 30 yaşını bitirmemiş olmaları gerekiyor. Geriye kalan destek personeli, teknisyen, büro personelinin ve sağlık ve hemşire teknikeri için 35 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor.

Başvurulan alanla ilgili gerekli kanun ve mevzuatlarda yer alan şartları taşımak gerekiyor.

adalet bakanlığı adalet bakanlığı personel alımı