Adana Portakal Çiçeği Festivali ne zaman yapılacak?

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk ve tek karnavalı olma özelliğiyle uluslararası üne kavuşarak, yurt içinde ve yurt dışında binlerce kişiyi buluşturan eğlence ile beraber hem kültürel hem de sanatsal aktivitelerin yapıldığı Adana Portakal Çiçeği Festivali'ne az bir süre kaldı. Adana Portakal Çiçeği Festivali ne zaman yapılacak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olma özelliğiyle uluslararası üne kavuşarak, yurt içinde ve yurt dışında binlerce kişiyi buluşturan eğlence ile beraber hem kültürel hem de sanatsal aktivitelerin yapıldığı Adana Portakal Çiçeği Festivali’ne az bir süre kaldı. Pandemi döneminde balkonlarda 8’incisi düzenlenen Adana Portakal Çiçeği Festivali’nin 9’uncusu çevrimiçi olarak düzenlenmiştir. Eğlenceli etkinliklerin yanı sıra hem sanatsal hem de kültürel aktivitelerin yer aldığı Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın başvuruları başladı. 

Adana Portakal Çiçeği Festivali ne zaman yapılacak?
2022 yılında Adana’da 10’uncu kez düzenlenecek olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın tarihleri değiştirildi. Adana Portakal Çiçeği Festivali 23-27 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. 

Adana Portakal Çiçeği Festivali nedir?
2013 yılından beri Nisan ayında Adana’da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı sivil inisiyatifle gerçekleştirilmektedir. Türkiye’nin ilk karnavalı olma özelliğine sahip olan Adana Portakal Çiçeği Festivali’nin sloganı “Nisan’da Adana’da” olarak belirlenmiştir. Karnavalın fikir öncülüğünü Adanalı iş adamı Ali Haydar Bozkurt’tur. Bazıları kapalı, bazıları ise açık alanda gerçekleşen konser, sergi ve gösterileri içermektedir. Adana Portakal Çiçeği Festivali’nin en önemli etkinliği katılımcıların renkli kostümler giydiği kortej yürüyüşüdür. 

İlk karnaval 12-14 Nisan 2013 tarihleri arasında 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. 

İkinci karnaval 11-14 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlendi.

Üçüncü karnaval 1-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti, kostümlü korteje yaklaşık 90 bin kişi katıldı. 

Dördüncü karnaval, 7-10 Nisan 2016 tarihinde yapıldı. Yakın zamanda gerçekleşen Mart 2016 tarihinde Ankara Saldırısı'ndan dolayı karnavalın açılış töreni konserler, gösteriler gibi birçok etkinliğiyle birlikte her yıl on binlerin katıldığı ve 9 Nisan 2016'da yapılması planlanan kortejde iptal edildi. Bunun yerine daha kısıtlı alanlarda daha kısıtlı etkinlikler düzenlendi ancak katılım yine de yoğun oldu.

Beşinci karnaval, 7-9 Nisan 2017 tarihlerinde arasında gerçekleştirilmiştir. 100 bini Adana dışından olmak üzere yaklaşık 1,5 milyon kişi katılım sağlamıştır

Altıncı karnaval, 4-8 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yaklaşık 1,5 milyon kişi katılım sağlamıştır.

Yedinci karnaval, 3-7 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Sekizinci karnaval ise 2020 yılında bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle iptal edilmiştir.

Dokuzuncu karnaval ise Covid-19 pandemisi'nin devam etmesinden dolayı, 1-4 Nisan 2021 tarihleri arasında, online ortamda, canlı olarak gerçekleştirildi.

Adana Adana Portakal Çiçeği Festivali Adana Portakal Çiçeği Festivali ne zaman Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı