Adet günü tarihi hesaplama nasıl yapılır? Adet döngüsü geciktiğinde hesaplama nasıl yapılır? Regl döngüsü hesaplama

TAKİP ET

Dünyadaki tüm kadınlar her ayın belirli günlerinde adet döngüsü yaşarlar. Adet günleri bazı aylarda değişmektedir. Adet düzenini takip etmek için bazı hesaplamalar yapılmaktadır. Ülkemizdeki kadınlar adet günü tarihi hesaplama nasıl yapılır, adet döngüsü geciktiğinde hesaplama nasıl yapılır sorularının yanıtlarını araştırıyor. Adet döngüsü hesaplama işlemi belli oldu.

Reklam
Reklam

Kadınlarda doğal olarak adet döngüsü yaşamaktadır. Dünyadaki tüm kadınlar her ayın belirli günlerinde adet döngüsü yaşarlar. Adet günleri bazı aylarda değişmektedir. Adet düzenini takip etmek için bazı hesaplamalar yapılmaktadır. Ülkemizdeki kadınlar adet günü tarihi hesaplama nasıl yapılır, adet döngüsü geciktiğinde hesaplama nasıl yapılır sorularının yanıtlarını araştırıyor. Adet döngüsü hesaplama işlemi belli oldu.

Adet döngüsünü doğru bir şekilde hesaplayabilirseniz hayat standardınız artacaktır. Bir tatile çıkacaksanız ya da özel bir yere davet edildiyseniz sorun yaşamamak adına adet döngünüzü bilmenizde fayda olacaktır. Aksi halde aniden çıkan şeyler ya da adet döngünüzü bilmeden yaptığınız programlar başınızı ağrıtabilir. Adet günü hesaplama sayesinde ortalama hangi günlere denk geldiğini ve ne kadar süreler arasında gerçekleştiğini öğrenebilirsiniz.

Kadınlarda Adet Döngüsü

Kadınlarda ortalama olarak her 28 günde bir doğal olarak adet görülür. Buna adet döngüsü denmektedir. Son adet ile bir sonraki adet tarihine kadar geçen süreye adet döngüsü denir. Ortalama süre ise 21 ila 35 gün arasındadır. Adet döngünüzü iyi bir şekilde öğrenebilirseniz hem kontrolünü sağlamış olursunuz hem de olası bir hamilelik durumunda bebeğinizin kaç aylık olduğunu hesaplamış olursunuz.

Adet Günü Hesaplama

Adet döngüsü düzenli ve belli tarihlerde gerçekleştiğinden hesaplaması da kolaydır. Hesaplama yapmak istiyorsanız önünüzdeki iki ayı referans alarak adet olduğunuz tarihleri not edin. Sonrasında takip eden her ay adet gördüğünüz tarih ile önceki ayın adet tarihini kıyaslayın. Eylül, Ekim ve Kasım aylarını referans alalım. 12 Eylül, 10 Ekim ve 8 Kasım tarihlerinde adet yaşadıysanız düzenli adet döngünüz 28 gün olarak hesaplanır.

Adet Günü Gecikirse Ne Olur?

Adet döngüsü kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Her ay 4 ya da 5 günlük gecikmeler yaşanabilmektedir. Eğer daha uzun süreli gecikme yaşandıysa ya hamile oldunuz ya da adet düzensizliği yaşıyorsunuz demektir.

Son Adet Tarihine Göre Hamilelik Hesabı

Adet günleriniz bir önceki aya göre 7 ila 10 gün arasında gecikmeye girerse hamilelik testi yaptırmanız gerekecektir. Bebeğinizin kaç aylık olduğunu hesaplamak isterseniz son adet tarihinizi doğru bir şekilde tahmin etmeniz gerekecektir. Son adet gördüğünüz tarihe göre bebeğinizin kaç aylık olduğu ortaya çıkar.

Adet Sürecinde Yumurtlama Dönemi

Adet tarihinin başlangıcı önemlidir. Bu tarihten 14 gün sayarsanız 14. Gün yumurtlama dönemi olarak bilinir. Döngünün ortasındaki güne denk gelmektedir. Bu süreçte yumurta, yumurtalıktan dışarı çıkmaktadır. Sonrasında yumurta kanalına düşmektedir. Yumurta 12 ila 24 saat arasında canlı kalmaktadır. Bu süre hamile kalma ihtimalinin en yüksek olduğu zaman dilimidir.

Adet günü tarihi hesaplama regl günü hesaplama