Adet sancısına ne iyi gelir? Adet sancısına iyi gelen doğal yöntemler

TAKİP ET

Kadınlar, adet döngüsünde kramplar ve şiddetli ağrılar yaşamaktadır. Bu dönemde yaşanan ağrılara çözümler kadınlar tarafından araştırılmaktadır. Adet sancısına ne iyi gelir? Bu haberimizde adet sancısına iyi gelen yöntemleri ve doğal yolları sizler için derledik. İşte adet sancısına iyi gelen doğal ve bitkisel çözümler...

Reklam
Reklam

Kadınlar yumurtlama döneminde adet sancısı ile uğraşmaktadır. Her ay yaşanan bu döngüden dolayı bu sancı kadınlar tarafından çekilmektedir. Bu durum psikolojik ve günlük yaşantıyı oldukça etkilemektedir. Kadınlar adet sancılarına doğal çözümler aramaktadır. Bitkisel ve doğal çözümler araştırılmaktadır. Adet sancısına hangi doğal yöntemler iyi gelir?

Adet sancısına iyi gelen yöntemler

Adet sancısı kanama başlamadan önce başlayan ve 1 ile 3 gün gibi bir sürede gerçekleşen ağrılar olarak bilinir. Kramplar ve ağrılar şiddetli şekilde gerçekleşir. Bu süreçte ağrılara iyi gelecek yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden ilki kesin çözüm olarak ilaçlardır. Adet sancısına iyi gelen ağrı kesicileri bulunmaktadır. Doğum kontrol hapları da sancıyı gidermektedir. Fakat doktorlar doğum kontrol hapının kullanılmasını önermezler. Ağrı kesicilerin etkisi de geçicidir. Bitkisel yöntemler de kullanabilirsiniz. 

Doğal ve bitkisel yöntemlerde adet sancısından kurtulabilirsiniz. Adet sancısına iyi gelen bitkiler şu şekildedir;

Maydanoz: Adet söktürücüdür.

Zencefil: Karın bölgesinde rahatlama sağlamaktadır.

Fesleğen: Ağrıları hafifletir.

Tarçın: Adet kramplarına iyi gelir.

Şeker kamışı pekmezi: Rahim kaslarının baskılamasını azaltır.

Zerdeçal: Ağrı kesici olarak bilinir.

Muz: Vücuda direncini artırır.

Yeşil sebzeler: Adeti söktürmede yardım eder.

Fındık, fıstık, ceviz: Direnç verir. Daha zinde olmanızı sağlar.

Adet sancısına iyi gelen çaylar ise şu şekildedir;

Papatya çayı

Rezene çayı

Ada çayı

Nane çayı

Kekik çayı

Ihlamur limon

Hayıt çayı

Adet sancısını geçirmek için yapılabilecek egzersizler

 Karın bölgesine masaj uygulayarak acıyı hafifletebilirsiniz. Temiz havada gerçekleştireceğiniz 15-20 dakikalık yürüyüş de iyi gelecektir. Derin nefes alıp verme egzersizleri bu süreçte önemlidir. Yatar bir pozisyonda bacakları yukarı ve aşağı yönde hareket ettirebilirsiniz. Bel ve sırt bölgesine masaj yaptırabilirsiniz. Sıcak su torbasını karın bölgesine koyarak ağrıyı hafifletebilirsiniz. 

İbrahim Saraçoğlu kürü

 Bir bardak suyu kaynatınız. Daha sonra 3 grama yakın civanperçemi kaynayan suyun içerisine atmanız gerekmektedir. 5 dakika ağzı kapalı olacak şekilde demlendirilmeli. Adet olmadan önceki günlerde bu kür içilmelidir. Her akşam bir bardak içilebilir. 

Regl ağrısının sebebi nedir?

Adet sancısı ve ağrılarının oluşumunda, her ay periyodik olarak meydana gelen faktörler vardır. Bunun en önemli nedeni vücudun her ay kendini yenileyerek bebek oluşturmasıdır. Rahim bebeği oluşturmak için harekete geçer. Döllenme olayı için bekleyen kadın. Döllenme gerçekleşmezse rahim etrafındaki ince dokuyu kasılma yoluyla vücuttan atmaya çalışacaktır. Bu nedenle bu süreçte kramplar, ağrılar ve ağrılar meydana gelir. Genel olarak konuşursak kanamadan sonra yani rahimden taburcu olduktan sonra ağrı yavaş yavaş kaybolur. Normal şartlar altında kadınlar 1-5 gün içinde adet görmeye başlar, 30-45 yaş arası ve erken ergenliğe giren kadınlar şiddetli adet ağrısı yaşarlar. Şiddetli ağrıya neden olan birçok faktör olabilir. Bu nedenlerle şiddetli adet krampları yaşayabilirsiniz. Bunları teşhis etmek için uzmanlar tarafından birçok test yapılır.

Adet sancısı nasıl geçer? Adet sancısı için doğal çözümler Adet sancısına çözüm