Adet söktürücü bitkiler, bitki çayları ve doğal kürler nelerdir?

TAKİP ET

Kadınların korkulu rüyası haline gelen adet dönemi yani regl dönemi; her ay meydana gelen ve son derece doğal karşılanan bir durumdur. Bu dönemde ağrılarını hafifletmek için ilaç yerine doğal yöntemleri tercih edenler de oldukça fazladır. Peki adet söktürücü olan şifalı bitkiler nelerdir? Hangi bitki çayları adet ağrılarına iyi gelmektedir? işte detaylar..

Reklam
Reklam

Kadınların korkulu rüyası haline gelen adet dönemi yani regl dönemi; her ay meydana gelen ve son derece doğal karşılanan bir durumdur. Bu dönemin ağrılı veya ağrısız olarak atlatılması da tamamen kişinin kendi bünyesine bağlı olarak değişen bir durumdur. Bu dönemlerde kadınlar tarafından en çok tercih edilen yöntemlerden biride adet söktürücü olan bitkilerdir. Bu süreçte ilaç içmek istemeyerek adet ağrısını doğal yöntemler aracılığı ile geçirmek isteyenler pek çok araştırma yaptıktan sonra kendilerini iyiletirmek istemektedirler. Doğal yöntemlerin her zaman daha doğru olduğu düşüncesi de biliçaltımıza yerleşmiş olduğundan dolayı internetten yapılan araştırmalarda hep bu doğrultudadır. Kişinin en iyi doktoru yine kendisidir sözünden yola çıkarak yapılan tedaviler de kimi zaman doğru sonuçlanır kimi zaman ise yanlış sonuçlanır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise, durumun ne kadar ciddi oluşur ve bunun ileri boyutta olup olmadığıdır. Her ay kadınların yaadıkları bu sancılı süreci tedavi eden en iyi şey nedir? Doğal yöntemler olarak bilinen adet söktürücü olan bitkiler hangileridir? İşte karşınızda adet söktürmeye yarayan bitkiler ve çayları..

Hangi bitkiler adet söktürmeye yarar?
Adet söktürmeye yarayan bitkilerin hangileri olduğu sorulduğunda cevap olarak verilebilecek en iyi karışımın; bi çay kaşığı tarçın, bir çay kaşığı bal ile bir su bardağı ılık veya sıcak su ile karıştırılmasıdır. Isınan sıcak suyun çine bir mitar tarçın ile bal koyup karıştırdıktan sonra bu karışımın tüketilmesi halinde en kısa zamanda etki eder ve ortaya çıkan etki de kişide çok çabuk hissedilir. Adet ağrısı veya adet söktürmesi için en etkili ve en hızlı olan yöntem bu şekildedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus vardır ki o da, bal veya tarçına kişinin herhangi bir alerjesinin olup olmadığıdır. Adet söktürücü olarak bilinen bitkileri şu şekilde sıralayabiliriz;
* Dereotu
* Alıç
* Maydonoz
* Soğandır. 
Yukarıda belirtmiş olduğumuz bu bitkiler, kişinin rahminde uyandırıcı bir etki yaratarak harekete geçirdiği için kaınlarda adet söktürücü etkisi oldukça yüksektir. Ayrca bu bitkiler içerisinde antioksidan içerdiklerinden dolayı vücutta kan sulandırıcı bir etkileri oluşur ve adet ağrısının da azalmasında yardımcı olmaktadır. İçeriğindeki etken maddelere sahip oluşundan kişide rahatlama duygusu oluşur ve adet kanamasını da düzenler.

Adet söktürmeye yarayan bitki çayları hangileridir?
1. Biberiye çayı

Biberiye bitkisi, kadınlarda adet söktürücü özelliğine sahip olmasının yanında bir de yaşanan adet ağrısını azaltmaya ve ayrıca rahimde meydana gelen kistlerin de yok edilmesini sağlayan çok özel bir bitkidir. 
1 fincan kaynamış suyun içine 1 çay kaşığı biberiye koyduktan sonra 10 dakika kadar demlendirin ve daha sonra hazırladığınız bu çayı için. Eğer isterseniz çayınız birkaç damla da limon koyabilirsiniz. Adet döngünüze göre de adet görmeye başlayacağınız günden birkaç gün öncesinden biberiye çayını haırlayıp tüketerek adet dönemizin tam gününde başlamasını da sağlayabilirsiniz. 

2. Civanperçemi çayı
Birçok ilacın etken maddesi olarak içeriğinde bulunan civanperçemi bitkisi, kadınlarda rahim içinin temizlenmesine yardımcı olur ve aynı zamanda da hem kist oluşumlarını engeller hem de rahim ağzı yaralarının tedavi edilmesinde de olduça yardımcı olmaktadır. 
1 bardak kaynamış suyun içerisine bir tutam kadar civanperçemi koyarak 10 dakika kadar bekletin ve demlendirin. Acı bir tada sahip oluşundan dolayı bu çayı tüketmekte güçlük yaşranız eğer çayınıza birazcık da bal ilave edebeilirsiniz. 

3. Adaçayı
Adaçayı, östrojen hormonuna sahiptir ve bu sayede de kadınların zamanında adet görmelerine yardımcı olmaktadır. Epey bir etki yaratarak en iyi adet söktürücü bitkilerden bir tanesi olarak karşımıza çıkan adaçayı bitkisi ayrıca kadınların rahimlerinde miyom ile kist oluşmasını da engellemektedir. 
1 fincan kaynamış suyun içine bir tutam kadar adaçayı bitkisini koyun ve yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekleyin. Çayınız demini aldıktan sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz. Aynı zamanda bu adaçayını adet döneminiz yaklaştığında ya da adet döneminiz boyunca da tüketebilirsiniz. 

4. Zencefil çayı
Zencefil çayı, kadınların rahim içlerini temizler ve rahim bölgesinde herhangi bir iltihap ya da kist oluşmasını engellemektedir. Aynı zamanda rahim ve yumurtalık kanserini de tedavi etme özelliğine sahiptir. Zencefil çayı, bal ile birlikte karıştırılarak toz halinde tüketilebileceği gibi çay şeklinde de tüketilmektedir.
Kabukları soyulmuş olan taze zencefili 1 fincan sıcak suyun içine koyun ve 10 dakika kadar bekleterek demlendirin. Bu çayın tadı zencefilden kaynaklı olaak biraz acı gelecektir. Eğer çayı tüketmekte zorlanırsanız içine birazcık bal koyabilirsiniz. 

5. Kantaron çayı
Adet sancılarını hafifleterek rahimde kist oluşmasını engellemeye yardımcı olan kantaron çayı, ayrıca rahim kanseri ile yumurtalık kanserlerinin tedavi süreçlerinde de kullanılan oldukça faydalı ve şifalı bir bitkidir. 
1 fincan sıcak suyun içine 1 tutam kadar sarı kantarın bitkisini ekleyin ve yaklaşık olarak bi 10 dakika bekleterek demlenmesini sağlayın. Kantaron çayını her gün tüketmek adet döngüsünün düzene girmesi açısından da çok faydalı bir yöntemdir.

6. Kekik çayı
Kekik çayı, rahimde oluşabilecek iltihaplanları önlemeye yardımcı olur ve aynı zamanda rahim içinde oluşan hastalıkları da tedavi etmektedir. Kekik bitkisi hem yemeklerimize eklenerek onlara farklı bir tat ve aroma vermektedir hem de çayı demlenerek içimektedir.
1 incan sıcak suyun içine 1 tutam kadar kekik koyduktan sonra yaklaşık olarak bi 10 dakika boyunca demlenmesi için bekleyin. Kekik çayını adet döneminiz yaklaştığında günde 3 kez tüketebilirsiniz. 

adet söktürücü bitkiler nelerdir? adet söktürücü doğal yöntemler adet sancısı hangi bitki çayları adet söktürücüdür