Adı bile duyulmamış ülkeler estetik için Türkiye'yi tercih ediyor

TAKİP ET

Adı bile duyulmamış ülkelerden hastalar estetik için Türkiye'ye geliyor Samsun, İstanbul'dan sonra Türkiye'de en çok sağlık turizmi olan şehir haline gelmiş durumda.

Reklam
Reklam

Ünlü estetikçi Doç. Dr. Hayati Akbaş, Amerika başta olmak üzere, adı bile duyulmamış ülkelerden insanların estetik operasyon yaptırabilmek için Türkiye'de, Samsun'u tercih ettiğini söylüyor.

Estetik cerrahide son 10 yılda yoğun bir hasta gelişinin olduğunu bildiren FBM Tıp Merkezi sahibi Estetik- Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, Samsun’un bir anlamda dünyaya estetik ve güzellik ihracatı yapan bir şehir haline geldiğini ifade ediyor. Amerika başta olmak üzere birçok farklı ülkeden insanlar estetik için Samsun’u tercih ediyor.

İlk önce Türkiye'nin estetik açısından hasta potansiyelini değerlendiren Doç. Dr. Hayati Akbaş, Türkiye’nin özellikle son yıllarda sağlık turizmi konusunda yurt dışından estetik tedavileri için gelen birçok insana tedavi veren bir ülke pozisyonuna geldiğini, Türkiye’nin aslında bölgenin bir sağlık merkezi olduğunu belirtti. Bunun birkaç sebebi olduğunu söyleyen Akbaş, Türkiye’nin gerçekten çok ilerleme kaydettiğini, bunun sebebinin doktorların yetenekleri, becerileri ve sağlık alanında yapılan birtakım yenilikler olduğunu söyledi ve bu yeniliklerin Türkiye’yi bu anlamda öne çıkardığını, bir önemli faktörün ise fiyatların Avrupa ve diğer önemli ülkelerle kıyasla bakıldığında daha ekonomik olmasının da insanlar için çok önemli bir tercih sebep olduğunu açıkladı. Bu sebeple Amerika başta olmak üzere, Kanada, Avusturalya, İsviçre, Hollanda, Almanya, Fransa, Suudi Arabistan, Dubai ve Katar gibi ülkeler Türkiye'yi plastik cerrahi ve estetik cerrahi operasyonları yaptırmak için tercih etmektedir. Bu ülkemiz için gurur verici bir durumdur.

Özellikle Samsun estetik cerrahi konusunda hızla yol kat etmektedir. Bilhassa on 10 yılda yurt dışından operasyon için gelen birçok insana ev sahipliği yapmaktadır. Estetik ve güzellik konusunda bir anlamda Samsun dünyaya estetik ve güzellik ihracatı yapan, hem ülkesinin tanıtımına katkı sağlayan hem de ekonomik anlamda ülkesine katkıda bulunan bir şehir olmuş durumda. Bu anlamda tabii Karadeniz Bölgesi'nin güzelliği, Samsun'un güzelliği, tarihinin de çok önemli rolleri bulunmaktadır. Gelen bazı hastaların yaşadığı ülkelerin adını bazen hiç duymadığını dile getiren Akbaş, mecburen teknolojik yöntemleri kullanarak iletişim kurabildiklerini, çünkü gerçekten bazı hastaların konuştuğu dillerin İngilizce, Almanca, Fransızca gibi yaygın konuşulan dillerden çokça farklı olduğunu ifade etti.