Adınıza kargo var mı? Adınıza kargo olup olmadığını sorgulama...

TAKİP ET

Son zamanlarda sıklıkla kapılarımızı çalan kargo şirketleri, birbirinden farklı isimlerle faaliyet göstermektedir. Firmalardan gelen gönderilerin bazen karışıklık yaratmasından ötürü birçok kişi adına kargo var olup olmadığını merak ediyor. Adlarına kargo olup olmadığını sorgulamak isteyenler araştırmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Son zamanlarda sıklıkla kapılarımızı çalan kargo şirketleri, birbirinden farklı isimlerle faaliyet göstermektedir. Firmalardan gelen gönderilerin bazen karışıklık yaratmasından ötürü birçok kişi adına kargo var olup olmadığını merak ediyor. Adlarına kargo olup olmadığını sorgulamak isteyenler araştırmalarını sürdürüyor. 

Adınıza karo olup olmadığını öğrenmek için öncelikle hangi kargo firmasından size kargo gönderildiğini öğrenmeniz gerekmektedir. Firmayı öğrendikten sonra firmanın internet sitesinden, mobil uygulamasından ya da kargo sorgulama telefon numarasını arayarak adınıza kargo olup olmadığını öğrenebilirsiniz. 

Türkiye’de faaliyet gösteren hem global ölçekli hem lokal birçok firma bulunmaktadır. UPS, MNG, DHL, PTT, Yurtiçi Kargo, Aras Kargo, Sürat Kargo gibi birçok firma yurtiçinde faaliyet göstermektedir. 

Adıma kargo var mı? 

Adınıza gönderilmiş herhangi bir kargo olup olmadığını merak ediyorsanız bunu öğrenmek için öncelikle kargo şirketince size gönderilen koda ihtiyacınız vardır. Kargo sorgulama işlemleri tarafınıza iletilen gönderi kodu ile yapıldığından bu koda sahip olmanı gerekmektedir. Fakat gönderi kodunun olmaması ya da gönderi kodunun kaybolması durumunda kargo bilgisinin öğrenilip öğrenilmeyeceği de merak ediliyor. 

Eğer gönderi kodunu yoksa ya da kaybolduysa isminizle kargo sorgulaması yapmak mümkündür. Kargo firmasını arayarak bilgilerinizi verip kargonuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz ya da size en yakın şubeye giderek kimliğinizi göstererek sorgulama yaptırabilirsiniz. Tabi ki bunun için hangi kargo firması ile gönderi yapıldığını öğrenmeniz gerekmektedir. 

Kargo firmalarının web siteleri üzerinden sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Sorgulama yapmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz: 

MNG Kargo: http://inter.mngkargo.com.tr/Tracking

PTT Kargo: https://gonderitakip.ptt.gov.tr/

Sürat Kargo: https://www.suratkargo.com.tr/ 

Aras Kargo: https://www.araskargo.com.tr/ 

Yurtiçi Kargo: https://www.yurticikargo.com/ 

Tarafınıza iletilen gönderi numarasıyla kargo firmasının internet sitesi üzerinden sorgulama işlemini yapabilirsiniz.  

Kargo takip numarası nasıl öğrenilir? 

Kargo takip numarasını kargoyu gönderen kişi tarafınıza iletebilir. Firma o kişiye kargoyu aldıktan sonra bu bilgiyi vermektedir. İnternet üzerinden alışveriş yaptıysanız firma size bu bilgiyi e-mail yolu iletebilir. Eğer iletmediyse müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek kargo takip numarasını öğrenebilirsiniz. Onun dışında internet üzerinden takip numarası öğrenmek mümkün değildir. 

PTT Kargo adıma kargo var mı? 

Karşı taraf size PTT Kargo üzerinden kargo gönderdiyse 444 1 788 numaralı PTT müşteri hizmetlerini arayarak isimden kargo sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.  

Yurtiçi Kargo adıma kargo var mı? 

Yurtiçi Kargo firması tarafınızdan size bir kargo iletilecekse ve takip numarası elinizde yoksa 444 99 99 numaralı hat üzerinden isminizle sorgulama yapabilirsiniz. Aynı zamanda bu sorgulamayı size en yakın olan Yurtiçi Kargo şubesine giderek de öğrenebilirsiniz. 

Adıma kargo olup olmadığını nereden sorgularım? 

Adınıza kargo olup olmadığını sorgulamak için üç farklı yol bulunmaktadır. Bunlar şöyle sıralanabilir: 

Kargo firmalarının müşterini hizmetlerini arayarak 

Kargo firmalarının şubelerine giderek 

Gönderi takip numarasını biliyorsanız kargo firmalarının internet siteleri üzerinden 

Bazı kargo firmalarının iletişim bilgileri 

Aras Kargo telefon numarası: 444 25 52 

Sürat Kargo telefon numarası: 0850 202 0 202 

MNG Kargo telefon numarası: 444 06 06 

UPS Kargo telefon numarası: 0850 255 00 66 

Yurtiçi Kargo telefon numarası: 444 99 99 

PTT Kargo telefon numarası: 444 1 788 

kargo kargo sorgulama kargo nasıl sorgulanır mng kargo aras kargo ptt kargo ups yurtiçi kargo sürat kargo adıma kargo var mı