Adnan Menderes 1960 darbesinin yıl dönümünde mezarı başında anıldı!

TAKİP ET

Merhum Başbakan Adnan Menderes, 1960 darbesinin 62. yılında mezarı başında anıldı. Tarihe kara leke olarak geçmiş bugünde, Topkapı'da bulunan anıt mezarda anıldı. Ak Parti İnsan Hakları Başkanlığı, Adnan Menderes anıtı başında anma programı yaptı…

Reklam
Reklam

Tarihe bir kare leke olarak geçmiş 1960 yılı darbesinin 62. Yıl dönümde Merhum Başbakan Adnan Menderes ve bakanlar Fatih Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan Topkapı’da bulunan anıt mezarlığında anıldı. Cumhuriyet tarihinin ilk askeri darbesi olan ve Merhum Başbakan Adnan Menderes ile Bakanlar Fatih Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan’ın yağlı urgana götürülüşünün 62. yıl dönümü.

27 Mayıs 1960 darbesinin 62. yılında Ak Parti İnsan Hakları Başkanlığı, merhum Başbakan Adnan Menderesin anıtı başında anma programı yaptı. 81  ilde eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasında AK Parti İnsan Hakları Başkanı Yıldız Konal Süslü, tüm parti adına, “Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıraları burada yaşatılmaya devam edecektir. Bu vesile ile; 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların Anadolu feraseti karşısında zavallı kalacağını, bu ülkede darbeler döneminin artık kapandığını, her türlü vesayete karşı var olan mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyor; demokratik ve müreffeh bir Türkiye’de yaşayabilmemiz için serden geçen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı. Süslü, “Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Sabri Ülker Anadolu İmam-hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi olan Emirhan Uzun’un yapmış olduğu dua ile anma töreni son buldu.