Aero Instagram nedir? Aero Instagram ne işe yarıyor? Kullanması neden sakıncalıdır?

TAKİP ET

Instagram kullanmayı seven kişiler farklı bir arayüz istiyorsa AeroInsta ya da Aero Instagram olarak bilinen uygulama alternatif bir seçenek olabilir. Üçüncü taraf bir mobil uygulama olarak biliniyor, daha önce görmediğiniz bir Instagram deneyimi sunabiliyor. Aero Instagram nedir, güvenli mi, ne işe yarıyor? Bakalım…

Reklam
Reklam

Günümüz artık sosyal medya dünyasına dönüştü. Sosyal medya platformları arasında en popüler olansa karşımıza Instagram olarak çıkıyor. Dünya çapında iki milyardan fazla aktif kullanıcı olan Instagram, sürekli olarak kendini geliştirme amacıyla güncellemeler gerçekleştiriyor, fakat bu kadar kullanıcıyı memnun etmek de kolay değil. Burada devreye AeroInsta ya da diğer adıyla bilinen Aero Instagram giriyor. Ancak güvenlik konusu biraz tartışmalı; kullanıcıların birçoğu genelde güvenliği önemsemiyor. Farklı bir Instagram deneyimi yaşamak istiyor.

Aero Instagram nedir?

Türk yazılımcı Hazal Bozkurt’un geliştirdiği AeroInsta veya kullanıcılarının Aero Instagram olarak bilinen resmi Instagram mobil uygulamasının sunmadığı birçok özelliği üçüncü taraf olarak sunan mobil bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.
Resmi bir mobil uygulama olmaması nedeniyle geliştirici güvenlik konusunda dikkatli olmak gerektiğini belirtiyor. Uygulama indiriliyor ve normal Instagram giriş işlemi gibi girişinizi gerçekleştiriyorsunuz.

Aero Instagram ne işe yarıyor?

Instagram uygulamasının sunduğu özellikler sınırlı ve birçok kullanıcı sınırlardan hoşlanmıyor. Burada devreye Aero Instagram giriyor. Bu uygulama Instagram uygulamasında olmayan birçok farklı özellik sunuyor.

Reklamsız Instagram deneyimini kullanıcılarına sunuyor.

Geçmişte beğendiğiniz gönderiler anasayfada çıkmıyor.

Önünüze gelen hikaye, gönderi, IGTV, reels gibi içerikleri tek dokunuşla indirme kolaylığı sunuyor.

Hikayelerine baktığınız kullanıcılar baktığınızı görmüyor.

Mesajlaşmada ‘yazıyor…’ uyarı gözükmüyor.

Okundu bildirimleri gitmiyor.

Instagram resmi uygulamasının hakkınızda bilgi toplamasını engelliyor.

Gönderileri ve hikayeleri sesli biçimde izleyip izlememe seçeneğine sahip olabiliyorsunuz.Aero Instagram güvenli mi?

Tamamen ücretsiz olan bu uygulamada farklı temalar da kullanabilirsiniz. Ancak güvenliği biraz tartışmalı. Net olarak güvenli ya da güvenli değil demek doğru olmayacaktır. Bu uygulama resmi Instagram hesabınıza ait tüm bilgilere ulaşabiliyor. Direkt olarak hakkında bir şikayet bulunmuyor, Aero Instagram uygulamasının hesabınıza bir zarar vermediği ve bilgilerinizi de saklamadığı söylenmekte. Ancak üçüncü taraf bir mobil uygulama olarak güvenilirliği yüzde yüz değil.