AFAD 1749 personel alacağını duyurdu AFAD personel alım sonuçlarını açıkladı mı?

TAKİP ET

2021-2022 AFAD alım yapacağını duyurdu. 648 sözleşmeli personel alımının duyurulmasından sonra araştırmalar artış gösterdi. AFAD personel alımı tarihleri ve başvuru şartları merak konusu oldu. Yapılan başvurular sonrası AFAD personel alım sonuçları ne zaman açıklanır sorusu sorulmaya başlandı. İşte konu hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

18-27 Kasım 2021 tarihleri arasında AFAD personel başvurusu tamamlandı. Bunun üzerine sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. E-devlet üzerinden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı sayfası içerisinden başvurular yapılmaktadır. İşte detaylar..

2021 AFAD personel alımı sonuçları açıklandı mı ? 

Yeni yıla sayılı günler kala alım yapan AFAD, 1749 personel alacağını duyurdu. Başvuruların bitmesiyle sonuçların ne zaman açıklanacağı sorulmaya başlandı. AFAD başvuru değerlendirilmelerin henüz bitmediğinden sonuçların açıklanmadığı duyuruldu. AFAD alımları ve daha fazlasına ulaşmak için Resmi Gazete de yer alan ilanlara bakılabilir. 

 AFAD başvuruları nasıl değerlendirilir? 

Başkanlıkça süresi içinde yapılan başvurular, belgelerin eksik olup olmadığı ve adayların belirlenen şartları taşıyıp taşımadıkları bakımından incelenecektir. Her il için ayrı ayrı belirtilen pozisyon sayısı ve öğrenim durumu için ayrı ayrı olmak üzere, ilan edilen boş pozisyon sayısının 5 katı aday KPSS puan sıralaması esas alınarak belirlenecektir. Giriş (sözlü) sınavına katılabileceklerin isim listesi Başkanlığın internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır. 

Atama ve sözleşme imzalama iş ve işlemleri

AFAD alımlarında sınavı kazanan kişiler başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı söylemde bulunduğu anlaşıldığı takdirde sınavları geçersiz sayılacaktır.  Ataması yapılmış olanların ise atamaları iptal edilecek ve bu kişiler hakkında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Asil listede atanmaya hak kazanan adaylardan süresi içerisinde göreve başlamayanların veya ataması yapılıp herhangi bir sebeple görevden ayrılanların yerine, yeni bir sınav yapılmaması ve 1 yıllık süreyi aşmamak kaydıyla yedek listeden başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

AFAD iş ilanı AFAD personel alımı