AFAD 6 il için Sel uyarısı yaptı! O illerde yaşayanlar bu saatlere dikkat

TAKİP ET

Meteoroloji son hava durumu tahminleri yayınlandı. Meteorolojinin hemen ardından afattan 6 il için son dakika sel uyarısı geldi. O illerde Yaşayanlar için saat verildi. Çok şiddetli sağanak yağış bekleniyor, sel ve su baskınları olabilir.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika sağanak yağış ve sel uyarısı yapıldı. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Öğle saatlerinden sonra ise yağışlar bazı illerde kuvvetli olacak. AFAD son dakika duyurusu yaparak o iller için sel uyarısı yayınladı.

Yurt genelinde son 2 haftadan bu yana yaz yağmurları etkili olmaya devam ediyor. Bazı illerde su baskınları yaşanırken Ankara gibi illerde ise sel felaketi olmuştu. Yavaş yavaş yaz yağmurları etkisini yitirecek ancak AFAD bugün son dakika uyarıları yayınladı. Yurdun Güney bölümlerinde sıcaklıklar altıma ya başlarken diğer bölgelerde sıcaklık mevsim normallerinde olacak. Güneydoğu Anadolu'da ise sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Tarafından yapılan son dakika uyarısında ise 6 il için sel tehlikesi olduğu bildirildi.
 

Bu illerde yaşayanlar dikkat

AFAD son dakika sel uyarısı mayınladı. Bugün öğle saatlerinden itibaren şiddetli sağanak yağış beklenen Çankırı, Ankara, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Akşam saatlerinde ise Çorum İl genelinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. AFAD son dakika uyarısında bu illerde yaşayanların sel, su baskını, Dolu yağışı ve yıldırım düşmesi gibi tehlikelere karşı dikkatli olunması istendi.
 

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporu da yayınlandı. Hafta sonu hava nasıl olacak sorusu da Böylelikle yanıt bulmuş oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile birlikte Afyonkarahisar, Kütahya, Samsun'un doğusu, Isparta, Çorum, Ordu, Bilecik, Tokat, Bursa'nın Güney ve Balıkesir'in güneydoğusunda yerel olmak üzere sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hafta sonunda da sağanak yağış geçişleri ve serin hava bazı bölgelerde etkili olmaya devam edecek. Güney bölgelerde hava sıcaklıkları artarken İç Anadolu Bölgesi'nde ise hava sıcaklıkları Mevsim normallerinde seyredecek.