AFAD'dan Ankara'da dahil 12 il için önemli uyarı: Çok acil koduyla yayınlandı

TAKİP ET

Ankara'da son günlerde etkili olmaya devam eden şiddetli sağanak yağışlar nedeniyle sel felaketleri de yaşanıyor. Son olarak dün Ankara'da yaşanan sel felaketinde 21 yaşındaki Busenur Doğanay hayatını kaybetti. Ankara için kabus hala bitmedi. AFAD son dakika açıklaması yayınlayarak Başta Ankara olmak üzere 12 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı.

Reklam
Reklam

Ankara'da dün meydana gelen sel felaketinden sonra sağanak yağışlar etkisini biraz da olsa yitirmişti. 21 yaşındaki Busenur Doğanay su basan dairede boğularak Hayatını kaybetmişti. Ancak Ankara için kabus hala bitmedi. AFAD son dakika duyusu ile Ankara ve çevre illerde şiddetli sağanak yağış uyarısı yaptı. AFAD tarafından yapılan uyarıda Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Kayseri çevreleri ile Adana'nın ve Mersin'in kuzeyi, Bolu'nun ve Sivas'ın güneyinde yağışların kuvvetli olacağı bildirildi.

12 şehir için şiddetli sağanak yağış uyarısı

Afet ve acil durum yönetimi Başkanlığı tarafından Ankara ve çevre illeri için şiddetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Sağanak yağışların kuvvetli olacağı belirtilirken yapılan uyarıda vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Son günlerde sel felaketi ile yüzleşen Ankara'da yeniden ve su baskını tehlikesi oluşabilir.

AFAD tarafından yapılan açıklamada "Bugün öğle saatlerinden itibaren, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Kayseri çevreleri ile Adana'nın ve Mersin'in kuzeyi, Bolu'nun ve Sivas'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi.

21 yaşındaki Busenur hayatını kaybetti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrasında Dün Ankara'da gök gürültülü sağanak yağış etkili olmuştu. Ankara gün ortasında sağanak yağış nedeniyle Karanlığa gömülürken yoğun yağışlar Sel felaketini de beraberinde getirdi. Akşam saatlerinde şiddetini daha da arttıran yağış sebebiyle birçok ilçede sal meydana geldi. Keçiören ilçesi İncirli Mahallesin'de ise bir binanın Bodrum katındaki daireye sel suları doldu. Daire içinde mahsur kalan 21 yaşındaki Busenur Doğanay boğularak hayatını kaybetti.