AFAD Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyardı: Ankara için saat verildi

TAKİP ET

Ankara'da günlerdir devam eden sağanak yağış nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybetti ve 22 bina için acil yıkım kararı verildi. Ankara için bugün yeni bir uyarı daha yapıldı. Önce Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD ardından da Ankara valiliği yayınladıkları uyarılarla vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Sarı kodu verilen Ankara için saat de verildi.

Reklam
Reklam

Ankara günlerdir şiddetli sağanak yağış ve sel felaketi ile mücadele ediyor. Hayatı felç eden sağanak yağışlar sırasında meydana gelen sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybetti, 22 bina için acil yıkım kararı alındı. Bugün Ankara valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından peş peşe yeni uyarılar yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kentte sarı uyarı verilirken Ankara valiliği ise sel ve su baskını uyarısında bulunarak saat verdi.
 

Sel ve su baskını uyarısı yapıldı

Ankara Valiliği resmi Twitter hesabından yapılan son dakika uyarısına göre kentte Bugün öğleden sonra gök gürültülü ve şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilen sağanak yağışlar sırasında oluşabilecek sel ve su baskınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi konularda vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
 

Meteoroloji sarı uyarı verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Ankara'da günlerdir devam eden sağanak yağışlar sonrasında uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Ankara için sarı kodlu uyarı veren meteoroloji, yağışların yerel olarak şiddetli olmasını beklendiğini belirterek vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.
 

5 il için şiddetli yağış uyarısı

AFAD'dan yapılan uyarıda ise 5 ilde etkili olması beklenen şiddetli sağanak yağışlara dikkat çekildi. AFAD açıklamasında, "Bugün öğle saatlerinden sonra Ankara, Bolu, Eskişehir ve Bilecik çevreleri ile Bursa'nın doğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun." dedi.