AFAD SMS ile bilgilendirdi! İstanbul ve Ankara'nın başta olduğu 21 ile yağış uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Ankara dahil 21 il için yapılan yağış uyarısı sonrasında AFAD, SMS ile vatandaşları bilgilendirdi. Kuvvetli sağanak yağışın beklendiği illerde yaşayan vatandaşlar meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Ankara dahil 21 il için yapılan yağış uyarısı sonrasında AFAD, SMS ile vatandaşları bilgilendirdi. Kuvvetli sağanak yağışın beklendiği illerde yaşayan vatandaşlar meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı. Meteoroloji’den İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 21 il için sarı kodlu uyarı geldi. Vatandaşların sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması konusunda uyarılar peş peşe gelirken AFAD ise SMS ile yağış uyarısı yaptı. Yağışların 10 Temmuz 2022 gece 02.00 ile 22.00 arasında etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 21 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. 10 Temmuz 2022 Kurban Bayramı’nın ikinci günü etkili olması beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili bir uyarı da AFAD’dan geldi. AFAD, SMS ile yaptığı bilgilendirmede vatandaşları şiddetli yağışlara karşı uyardı.

Uyarılar Peş Peşe Geldi

Meteoroloji, Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların Kurban Bayramı’nın ikinci günü, 10 Temmuz 2022 saat 02.00 ile 22.00 arasında etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen kuvvetli yağış uyarılarının ardından AFAD, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarılar yapıldı.