Afganistan'da 6 şiddetinde deprem! En az 155 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

TAKİP ET

Afganistan'da 6 şiddetinde deprem meydana geldi. Gece saatlerinde yaşanan depremin büyüklüğünün 6 olduğu açıklanırken ilk belirlemelere göre 155 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Reklam
Reklam

Afganistan'da yerel saatle gece 01.24’te 6.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Başkent Kabil başta olmak üzere nüfusun yoğun olduğu birçok kentte de hissedilen şiddetli depremin Pakistan'ın başkenti İslamabat ve Paşaver gibi sınıra yakın şehirlerinden de hissedildiği öğrenildi.
 

155 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Afganistan'da gece saatlerinde meydana gelen depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği öğrenildi. Sosyal medyadan paylaşımı yapan kullanıcılar can ve mal kayıplarının yüksek olduğunu iddia etti. Afganistanlı yetkililerden yapılan açıklamalarda ise ilk belirlemelere göre 155 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.
 

ÇEVRE ÜLKELERDE DE HİSSEDİLDİ

Afganistan'da meydana gelen depremde ilişkin Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi de açıklama yaptı. Açıklamaya göre şiddetli deprem Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da tam 119 milyon kişi tarafından hissedildi.
 

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Deprem bölgesinde hasar olduğu öğrenilirken en az 155 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bölgede ekiplerinin çalışma ve incelemeleri devam ediyor. Ancak ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Diğer yandan Afganistan'da Ocak ayında Badgis vilayetinde 5,3 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Depremde 26 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.