Aft nedir? Ağız yaraları neden çıkar ve doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

TAKİP ET

En çok şikayet ettiğimiz durumlardan olan ağız içi yaraları küçük olmasına rağmen ağrılı geçmektedir. Bulaşıcılığı olmasa da güzel karşılanan durumlar değildir. Kırmızı ve beyaz görünümü olan yaralar nasıl geçer en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Evde doğal çözümler merak edilirken haberimizde ağız içi yaralarının detaylarına yer verdik

Reklam
Reklam

Ağız içinde çıkan yaralara genel anlamda aftöz ülser denmektedir. bazı kişilerde sıklık gösteren bu yaraların aslında neden çıktığı da fazla bilinmemektedir. Ağız tabanın da çıkan yaralar beyaz ve aprılı olmasıyla beraber araştırılmaya başlandı.

Ağız içinde çıkan yaraların iyileşme süresi iki hafta sürmektedir.  Ağız yaraları, ağızda ve diş etlerinde oluşan ağrılı ve tahriş edici yaralardır. Ağız yaralarının çoğu zararsızdır, ancak tedirginliğe ve rahatsızlığa neden olarak yemek yemeyi, içmeyi veya dişleri fırçalamayı bile zorlaştırabilir.

Ağız içi yarası için şifalı bitkiler ve doğal tedavi 
En çok araştırılan konular arasında yerini alan ağız içi yaralarına doğal tedavi yöntemleri olmadığı söylenebilir. Ağız içerisinde çıkan yaralar normalin dışın da belirti veriyorsa doktora gidilmesin de yarar vardır. 


Boğaz ağrısı tedavisi
Ağız içerisinde çıkar aftlardan kaynaklı boğaz ağrıları oldukça fazladır. Bu nedenle boğaz ağrılarının geçmesi için gargara kullanılabilir. Doktor reçetesiyle kullanılan steroid ya da ağrı kesici ilaçlar da kullanılabilir. 
Besin takviyeleri. Ağız içi yaralarına bir besin eksikliği neden oluyorsa bunlara ihtiyacınız olabilir.
Koter. Diş lazerleri hemen daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Doktorunuz ayrıca debacterol veya gümüş nitrat gibi kimyasallarla yaraları koterize edebilir.


Ağız içi yarasına ne iyi gelir?

Topikal ürünler. İlaçlı jeller, kremler, macunlar ve sıvılar ağrıyı giderir.

Ağız durulamaları. Tuzu veya kabartma tozunu ılık suyla karıştırın ve ağzınızın etrafında çalkalayın.

Magnesianın sütü. Bir pamuklu çubuk üzerine biraz koyun ve yaraya hafifçe vurun.

ağız yarası aft nedir ağız yarasına çözüm