Asgari ücrete ilişkin yapılacak olan son toplantı tarihi belli oldu! Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği asgari ücret toplantılarının sonuncusu yapılacak. Dolayısıyla açıklanacak olan asgari ücret miktarı oldukça merak ediliyor. Peki asgari ücret miktarı ne zaman açıklanacak? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin toplantılardan sonuncusunun ne zaman yapılacağı belli oldu. Bunun üzerine vatandaşlar toplantı tarihini ve açıklama tarihini merak eder oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…
Asgari ücret ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?
Neredeyse tüm Türkiye’nin merakla beklediği asgari ücrete ilişkin kararların alınacağı son toplantı bugün saat 11.00’de yapıldı. Son toplantının da yapılması ile asgari ücretin zamlı hali 16 Aralık 2021 tarihinde kamuoyu ile paylaşılacak.
Bakan Nebati açıklama yaptı!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Meclis Genel Kurulu’nda açıklama yaptı. Bu açıklamada çalışanların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğine değindi. Bakan Nebati şu sözleri kullandı:
“Enflasyonun karşısında asla ezdirilmeyen, bundan sonra da ezdirilmeyecek bir oranı hep beraber görmüş olacağız.”
Bakan Bilgin’den açıklama!
Açıklama yapan bir diğer isim ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin oldu. Bilgin, "Biz buradan sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz" dedi.
Bilgin açıklamasında şunları da dile getirdi:
“Asgari ücretle çalışan bazen 10 milyon-15 milyon gibi birçok rakam dolaşıyor. Bu rakamlar doğru değil, doğrusunu ben biliyorum. Çünkü vergi alıyoruz, prim alıyoruz. Yaklaşık 6 milyon civarında asgari ücretli var. Ailelerle birlikte oluşturduğu bütünlüğü ele almamız lazım. Asgari ücret adı üzerinde asgari bir ücrettir. İşçilerimizin büyük çoğunluğu, yüzde 37’si 3 bin 700 ile 4 bin arası beklentisi olduğunu söyledi. Küçük işletmelerde çalışan işçilerin daha alt düzeyde talep ettiğini gördüm. Biz buradan sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz." diye konuştu. Asgari ücretin açıklandığında bir bayram havası estireceğini belirten Bakan Bilgin, "Daha yüksek düzeyde açıklanması önemlidir, ekonomik olarak daralmadan geçiyoruz. Asgari ücret çalışanlarımızı korusun, aynı zamanda Türkiye’nin ve bütün dünyanın yaşadığı ekonomik dalgalanmaların Türkiye’ye de rahat nefes aldırsın. Rahat nefes alacak seviyede belirleyeceğimizi ifade etmek isterim.”
 

asgari ücret asgari ücret toplantısı asgari ücret açıklaması