Agatha ve Cinayet Gerçeği filmi konusu nedir? Agatha ve Cinayet Gerçeği filmi yorumları

TAKİP ET

Gizem ve polisiye romanları ile milyonlarca kişinin bildiği ve sevdiği eserler ortaya çıkaran Agatha Christie'nin uyarlama filmi merak ediliyor. Film severler, Agatha ve Cinayet Gerçeği filmi konusu nedir? Agatha ve Cinayet Gerçeği filmi yorumları nelerdir? soruları araştırılıyor.

Reklam
Reklam

Polisiye romanların önemli isimlerinden birisi olan Agatha Christie’nin 1926 yılında ortadan kaybolması sonrasında 11 gün boyunca polisler ve çevre halkı araştırmalara başlar. Polis tarafından yapılan araştırmalarda göl kenarında bir aracın ağaca çarptığı ve açılmış bir bavul olduğu ihbarı alınır incelemeler başlar.

11 gün sonra hiçbir şey olmamış gibi ortaya çıkan Christie, geçen 11 günde neler yaşadığı ve neden ortadan kaybolduğu ile ilgili konuşmaz. Hakkında teorilerin üretilmeye başladığı 11 günlük süreç için Christie’ye İstanbul’a geldi ve 11 gün boyunca yeni cinayet romanı yazdığı ile ilgili söylemler konuşulur. 2018 yılında yayınlanan Agatha and the Truth of Murder adlı filmde yazarın hakkında başından geçen olayları anlatmaktadır.

Agatha Christie yazdığı romanları çok okunan ve sevilen kitaplar olurken okurların gizemi ve olası şüpheliyi kısa süre içerisinde bulması sorun yaratıyordu.

Agatha ve Cinayet Gerçeği filmi ile ilgili yapılan yorumlar

Agatha’nın yaşadığı çöküş sonrasında duygusal ve fiziki durumu geçen günlerde reddettiği teklifi kabul ettikten sonra hayatı düzene girmeye başlar. Hayatı düzene giren Agatha 6 ay öncesinde trende yaşanan Florence Nightingale Shore davasına göz atmak üzere Mabel adlı hemşire tarafından davet alır.

Davayı inceleme konusunda isteksiz olan Agatha dava dosyası gönderildikten sonra olayları merak etmeye başlar. İçerisinde bulunduğu sorunlardan bu dava ile kurtulabileceğini düşünen Agatha ‘katil kim’ başlıklı planlarını uygulamak ister.

Beğenilsin ya da beğenilmesin Agatha Christie romanlarıyla herkes illa ki tanışmıştır. Yakın tarihin önemli yazarlarından birisi olan Agatha Christie en fazla okunan kitap yazarlarından birisidir.

 

Agatha ve Cinayet Gerçeği filmi