Ahiretin varlığı nasıl anlaşılır? Ahiret inancı nedir?

TAKİP ET

İnsanlar ahiretin varlığını merak etmektedir. Ahirete iman nedir? Kur'an'da ahiretle ilgili ayetler yer almaktadır. Ahiretin varlığı nasıl anlaşılır? Bu haberimizde ahiretle ilgili merak edilenleri sizler için derledik. İşte Ahiret ile ilgili detaylar...

Reklam
Reklam

İslam’ın temel inançlarından biri Ahirete imandır. Kur’anda bununla ilgili birçok ayet yer almaktadır.Allah’a iman ile ahirete iman beraber yer almaktadır. Ahireti inkar edenlerin Allah’ıda inkar ettiği sayılır. Allah, Ahiret mevzusunu gönderdiği kitap ve peygamberle açıklamıştır. Ahiret, görebileceğimiz ya da duyularımızla anlayabileceğimiz bir yer değildir.

Hemen hemen her surede ahiretten bahsedilmiştir. Ölümden sonra dirilişin nasıl olduğu açıklanır. Ayetlerde ahirete inanmayan kişilerin inkarcı ve merhametsiz olduğu belirtilir. Şu an yaşadığımız hayat ahiretin oluşu ile anlam kazanmaktadır. Bu dünyada bulamayacağımız cevapları orada bulacağız. Bunlar da ahiretin varlığına delil olmaktadır.

Her insanda sonsuzluk duygusu bulunmaktadır.bu duyguya insan, ahirette erişecektir. Kısacası ahiretin varlığı hayatı daha fazla anlamlı kılmaktadır.

ahiretin varlığı nasıl anlaşılır ahiretin varlığı