Ahlat il mi oluyor? Ahlat'ın nüfusu kaç?

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen 'Kültürel Etkileşim ve 'Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat'ta' isimli etkinliğe katıldı. Demiröz'ün Ahlatlılara müjdesi de vardı. Demiröz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin önerisini hatırlatarak bölge halkına güzel haberi verdi. Peki Ahlat il mi oluyor? Ahlat'ın nüfusu kaç? ,

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’den Bitlis’in Ahlat ilçesindeki “Kültürel Etkileşim ve “Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta” etkinliğinde bölge halkına müjdeli haber geldi. Demiröz, daha önce Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin il sayısını 100’e çıkarmak için bir önerisi olduğunu hatırlatarak Ahlatlılara güzel haberi verdi. Peki Ahlat il mi oluyor? Ahlat’ın nüfusu kaç?

Ahlat il mi oluyor?

Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen “Kültürel Etkileşim ve “Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta” etkinliğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de katıldı. Bölge halkı ile buluşan Demiröz, Ahlat halkına il olma müjdesini verdi. Demiröz açıklamasında "Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçelinin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verecekleri kararla Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız" ifadelerini kullandı.

Ahlat’ın nüfusu kaç?

Bitlis iline bağlı Ahlat ilçesi Van gölünün kuzeybatısında 22.000 nüfuslu bir ilçedir. Ahlat’ın kuzeyinde Bulanık ve Malazgirt yer almaktadır. Güneyinde Van Gölü bulunan Ahlat’ın güneybatısında Bitlis ve Tatvan ve doğusunda ise yine Van Gölü bulunmaktadır.