Aile Bakanı açıkladı! 4 milyon aileye sosyal yardım verilecek

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Derya Yanık, yeni başlayan Türkiye aile desteği programı hakkında önemli bilgiler verdi. Bakan Yanık 27 Haziran tarihinde başlayacak olan ödemelerden yılda 4,4 milyon vatandaşın yararlanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bugün katıldığı bir canlı yayında Türkiye aile desteği programı hakkında önemli bilgiler verdi. Destek başvurularının 27 Haziran tarihinde başlayacağını açıklayan bakan yemek, destek ödemelerinden toplam 4 milyon hanenin faydalanacağını söyledi.

15 milyar TL'lik paket

Bugün bir canlı yayına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara verilen sosyal yardım ödemeleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. Evde bakım desteği, engelli desteye, yaşlılık aylığı gibi birçok farklı destek paketi olduğunu söyleyen bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Çünkü Aile Destek programı kapsamında ise vatandaşlara 15 milyar TL'lik bir destek sağlanacağını duyurdu. Şu ana kadar en büyük yardım desteğinin bu paket olduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık başvuruların tarihini de açıkladı.

27 Haziran'da başvurular başlıyor

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan Türkiye aile desteği paketi kapsamında Maddi açıdan zorlanan ailelerin çocuklarına eğitim yardımı verileceğini belirten bakan Yanık, Anaokulu desteği ile eğitim hayatının kolaylaştığını söyledi. Ailelerin Bu aşamada yapması gereken hiçbir şey olmadığını belirten ve sadece Çocukları okula kaydettirmelerini isteyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödemelerin bakanlık tarafından okullara yapılacağını ifade etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye aile desteği paketi kapsamında başvuruların 27 Haziran'da başlayacağını söyledi.