Aile bakanı az önce açıkladı! Kurban bayramı için tam 223,7 milyon lira ek kaynak aktarıldı

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaş için Kurban Bayramı öncesinde ayrılan ek kaynaklar hakkında bilgi verdi. Bakan Yanık açıklamasında Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına 223,7 milyon liralık ek kaynak aktarıldığını duyurdu.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yazılı olarak bir açıklama yaparak Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım için ayrılan bütçe hakkında bilgilendirme yaptı. Bakan Yanık açıklamasında ihtiyaç sahibi ailelerin Kurban Bayramı öncesinde de yanında olacaklarını belirterek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına gıda ihtiyaçlarının karşılanması ve nakdi destek için ek kaynak aktarıldığını bildirdi.

SYDV’ye 223,7 milyon lira ek kaynak

Kurban Bayramı yaklaşırken ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar kara kara ne yapacaklarını düşünüyordu. Dar gelirli ve yardıma muhtaç vatandaşların imdadına yine devlet yetişti. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yazılı bir açıklama yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşların Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına ek kaynak aktarıldığını duyurdu.

Dar gelirli aileler faydalanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı yazılı açıklamada, dini bayramlar öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Bakanlığın yardımda bulunduğunu belirtti. Ramazan ayı öncesinde vatandaşlara verilen desteğe ek olarak Kurban Bayramı öncesinde de ihtiyaç sahibi hanelerin Gıda ve ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına 223,7 milyon lira ek kaynak aktarıldığını bildirdi. Yardıma muhtaç vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile başvuru yaparak nakit ve gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek.