Aile Bakanlığı, Müslüme'nin kardeşlerini koruma altına aldı!

TAKİP ET

Türkiye, ortadan kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan yörük kızı Müslüme'nin ölümüyle sarsılırken, küçük kızın ölümünden sonra skandallar zinciri ortaya çıktı. Yaşan süreç içerisinde ise Aile Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması geldi ve Müslüme Yağal'ın (3) kardeşlerinin devlet koruması altına alındığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Yörük kızı Müslüme Yağal'ın (3) kaybolduktan sonra ölü olarak bulunmasının hemen ardından başlatılan soruşturma kapsamında dede Hasan Yağal'ın küçük kızın biyolojik babası olduğu ortaya çıktı.



Olaydan hemen sonra tutuklanan dede Hasan Yağal'ın gelini Selvi Yağal'a defalarca tecavüz ettiği anlaşılırken Hasan Yağal'ın aynı zamanda aile içinden de birçok kişiye cinsel istismarda bulunduğu belirlendi. Hasan Yağal'ın mahkemede verdiği ifadelerinde ise 'torunum o benim, öpmüşümdür' ifadeleri mideleri bulandırdı.



Yaşanan bu skandal dolu gelişmeler sonrasında ise Türkiye'nin konuştuğu Müslüme olayında Aile Bakanlığı hemen hareke geçti ve Müslüme'nin diğer kardeşlerini koruma altına aldı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ise aile bireyleri ile yapılan görüşmeler ve aynı zamanda hane içinde gerçekleştirilen sosyal incelemeler sonrasında, ailenin 4 çocuğunun devlet koruması altına alınması kararı aldığı belirtilirken 1 ve 15 yaşındaki kız çocukları ile ailenin 18 yaşından küçük 2 erkek çocuğunun güvenlik güçlerinin ve kolluk kuvvetlerinin desteği ile Aile Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına aktarıldı. Açıklamada ayrıca, olayla ilgili başlatılan hukuki sürecinde yakından takip edildiği belirtildi.

müslüme yağal hasan yağal aile bakanlığı devlet koruması