Aile destek programı başvurusu nasıl yapılır e-Devlet? 7 bin 200 TL destek kimlere verilecek, başvuru şartları neler?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 milyar liralık 'Türkiye Aile Destek Programı'nı duyurmuştu. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemlerde yılda 4 milyon hanenin cebini rahatlatacak olan bu programa başvurular yakından takip ediliyor. Aile destek programı başvurularının ne zaman başlayacağı, başvuruların nereden ve nasıl yapılacağı merakla araştırılıyor.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 milyar liralık ‘Türkiye Aile Destek Programı’nı duyurmuştu. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemlerde yılda 4 milyon hanenin cebini rahatlatacak olan bu programa başvurular yakından takip ediliyor. Aile destek programı başvurularının ne zaman başlayacağı, başvuruların nereden ve nasıl yapılacağı merakla araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu ‘Aile Destek Programı’ ile ilgili tüm detaylar yakından takip ediliyor. 4 milyon hanenin faydalanacağı destek programı ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Peki, Aile destek programı başvuruları başladı mı? Aile destek programı başvurusu nasıl yapılır? Aile destek programı başvurusu nereden yapılır? Aile destek programı başvuru şartları neler? Aile destek programından kimler yararlanabilir? İşte tüm merak edilenler…

Aile Destek Programı Nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ‘Türkiye Aile Destek Programı’ ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, söz konusu programdan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını beklediklerini dile getirdi. Hanelerin gelir durumlarına göre belli başlı şartlar olduğunu söyleyen Bakan Yanık, ‘Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 lira 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız’ dedi.

Aile Destek Programı Başvuru Detayları

Türkiye Aile Destek Programı başvuruları 27 Haziran 2022 Pazartesi (bugün) başlıyor. Başvuru detaylarıyla ilgili merak edilen sorulara yanıt aranıyor. Destek programı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak. E-Devlet uygulamasını kullanmayanlar ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına veya bakanlığın herhangi bir kurum veya kuruluşuna giderek nereye, nasıl başvuru yapmaları gerektiğini öğrenebilecek.

Destek Kimlere Verilecek?

İhtiyaç sahibi herkes söz konusu destekten faydalanabilecek. Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartlar olacak. Hane başına 450 TL ile 600 TL arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 TL ila 7 bin 200 TL arasında destek ödemesi yapılmış olacak. İlk destek ödemesinin ise Kurban Bayramı’ndan önce verilmesi bekleniyor.