Aile hekimliği saat kaçta açılıyor? çalışma saatleri nedir? sağlık ocakları hafta sonu açık mı?

TAKİP ET

Sağlık ocakları ile aile hekimlikleri vatandaşlar tarafından günlük olarak internette araştırılan konular arasındadır. Sağlık sorunları, ilaç yazdırma ile benzer şekilde ki işlemler için sıkça ziyaret edilen sağlık ocaklarının çalışma saatleri de merak edilmektedir. Aile hekimlikleri sabah kaçta açılıyor, akşam kaça kadar açık kalıyor? Sağlık ocakları hafta sonları da açık oluyor mu? sorularının cevaplarını sizler için haberimizde paylaştık.

Reklam
Reklam

 Vatandaşlara hastalık ile tıbbi tanıların konulmasında ki ilk adres sağlık ocakları yani aile hekimlikleridir. Aile hekimlikleri kişiler ile ailelerinin oturdukları yerleşim yerlerinde ya da yakınlarında çok kolay bir şekilde ulaşabilecekleri mesafededir. Devlet tarafından mahalle, köy, idari birimlerde yaşayan vatandaşlarımız için sağlık hizmetlerini veren sağlık ocaklarının 2021 yılında ki çalışma saatleri de pek çok vatandaş tarafından merak edilerek araştırılmaktadır.

2021 yılı sağlık ocaklarının çalışma saatleri nedir?
Ülke genelinde ki sağlık ocakları sabah saat 08.00 'de açılır ve akşam saat 17.00 'de de kapanmaktadır. Sağlık ocakalarının öğlen tatili ise saat 12.00 - 13.00 arasındadır ve bu saat aralığında da hiçbir sağlık ocağında hizmet verilmemektedir.
Sağlık ocakları hafta içi her gün sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.00 arasında hizmet vermektedir ve bu saatler içinde öğlen molası da saat 12.00 ile 13.00 arasında yapılmaktadır. Hafta sonları ise ülke genelinde ki hiçbir sağlık ocağı çalışmamaktadır. Yani, Cumartesi ve Pazar günleri sağlık ocakları kapalı olmaktadır.

Aile hekimlikleri hafta sonları da açık oluyor mu?
Sağlık ocakları hafta sonlarında yani Cumartesi ile Pazar günlerinde kapalı olmaktadır. 
Not: Sağlık ocaklarının çalışma saatleri Covid - 19 salgını vaka artış oranlarından veya vaka azalış oranlarından dolayı illere göre değişiklik göstermektedir. Lütfen bu konu ile ilgili olarak bulunduğunuz ilin İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını takip edin. 

sağlık ocakları çalışma saatleri nedir? aile hekimlikleri sağlık ocakları hafta sonu açık mı