Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıkladı: Doğalgaz yardımı verilecek

TAKİP ET

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan geldi. Kış ayları yaklaşırken artan enerji fiyatları nedeniyle ne yapacağını kara kara düşünen vatandaşlara doğalgaz tüketim desteği programı verilecek. Bakan Yanık açıklamasında zorlu kış şartlarında vatandaşların yalnız kalmayacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Ayanoğlu Edirne'de şehit Mustafa Tezgider sosyal dayanışma Merkezi açılışında konuştu. Yardıma muhtaç ve dar gelirli vatandaşlar için devletin desteklerinin devam ettiğini belirten bakan yanık, doğalgaz tüketim desteği programı ile ilgili de yeni bilgileri paylaştı. Bu kış vatandaşların doğalgaz tüketim desteğinden faydalanabileceğiniz belirten bakan yanık, 4 milyon haneye 3 milyar TL'lik Bütçe ile destek vermeye hazırlandıklarını ifade etti.

ÇOCUKLAR İÇİN DE DESTEK ÖDEMESİ VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamasında anaokuluna ve Anasınıfına kayıt ettirilen çocuklar için de destek ödemeleri olduğunu belirterek anaokuluna ya da Anasınıfına gidecek 1 milyon çocuğa bakanlık tarafından yardım verileceğini dile getirdi. Ailelerin sadece çocuklarını okula kaydettirmeleri gerektiğini belirten bakan yanık ödemeleri gereken tutarı Milli Eğitim Bakanlığı'na bakanlık tarafından ödeyeceklerini ifade etti.

DOĞALGAZ DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamasında ailelere Türkiye Aile Destek programı kapsamında verilen desteklerin başladığını hatırlatarak başvuru yapmak isteyenler için sürecin hala devam ettiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl 4 milyon haneye doğalgaz desteği ile verildiğini belirten bakan Yanık, bu desteklerin yine kış aylarında devam edeceğini söyledi.