Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıkladı: İstanbul'da selden etkilenenlere 3000 TL nakit verilecek

TAKİP ET

İstanbul'da yaşanan sel felaketi sonrasında bir nakit yardım haberi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sel baskınları ile ilgili etkilenen vatandaşlara 3000 TL nakdi yardım yapılacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından İstanbul'da yaşanan sel baskınları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Yanık, İstanbul'da etkili olan yoğun sağanak yağış sonucunda evleri zarar gören ve selden etkilenen vatandaşlara ilk etapta 3000 TL'lik nakdi yardım yapılacağını bildirdi.

3 bin TL nakdi yardım verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Twitter hesabından açıklamalarda bulunarak İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskınından etkilenen vatandaşlara Geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede kriz masası oluşturulduğunu belirten bakan yanık, kriz merkezlerinin aralıksız olarak çalışmaya devam ettiğini dile getirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık hanelerin nihai zararlarının tespit edilmesinin ardından Bakanlığın hane olarak desteklerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi. İstanbul'da selden etkilenen vatandaşlara ilk etapta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3000 TL'lik nakli yardım verilecek. Daha sonrasında ise hasar tespiti yapılacak ve destekler devam edecek.