Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımları neler?

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok yardım gerçekleştirmektedir. İhtiyaç sahibi aileler bu yardımdan faydalanmaktadır. Vatandaşlar bu yardımların neler olduğunu araştırmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımları nelerdir? Bu haberimizde yardımlara ilişkin detayları sizler için derledik. İşte bakanlığın gerçekleştirdiği yardımlar...

Reklam
Reklam

Türkiye'de her ay milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaşa devlet tarafından yardım edilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım programları aracılığıyla belirli şartları taşıyan vatandaşlara aylık  sosyal yardım ödemeleri yapılmaktadır. Aile  ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım programlarının kapsamı belirli dönemlerde genişletilmekte ve memur maaş katsayıları üzerinden hesaplanan bu artışlar her yılın Ocak ve Temmuz aylarında uygulanmaktadır.Sosyal yardımlarda Ocak 2022 zamları açıklandı ve Aile ve İnsani Hizmetler Dairesi yeni ödeme tutarlarını duyurdu. Yardım parası ne kadar oldu?

Yardım paraları 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım programlarında kadın ve çocuklara  pozitif ayrımcılık uygulanmaktadır. Bu çerçevede ailesinde sosyal güvencesi olmayan ve  eşi vefat etmiş kadınlara düzenli olarak sosyal yardım yapılmaktadır. bu sosyal yardıma hak kazanırlar. Aylık 500 TL olarak hesaplanan bu sosyal yardım ödeneği 2 ayda bir ödenmektedir. Bu sosyal yardıma hak kazanan kadınlara iki ayda bir 1.000 TL sosyal yardım verilmektedir. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yetim ve öksüzlere yönelik sosyal yardım programı da uygulanmaktadır.Anne, baba ya da her ikisi de vefat eden kişilere   bu sosyal yardım yapılmaktadır. iki ayda bir 600 TL yatırılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın bir diğer sosyal yardım programı da ihtiyaç sahibi asker ailelere yönelikti: Askerlik görevini yerine getiren, güvenlik sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi asker ailelerine nakdi yardım yapılıyor. bu  kapsamda ihtiyaç sahibi asker ailelerine iki ayda bir 1.000 TL verilmektedir. 

Sosyal güvencesi olmayan yaşlılar da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yaşlılık aylığı almaktadır. Bu emekli maaşından yararlanmak için 65 yaşını doldurmuş olsalar dahi kendi ve eşinin  aylık gelirinin 1.417 lirayı geçmemesi gerekiyor.Bu şartları sağlayan 65 yaş üstü vatandaşlar aylık  1.084 TL alıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da engellilere ekonomik destek sağlamaktadır. Bu sosyal yardımdan sosyal güvencesi olmayan ve  kişi başına düşen aile geliri 1.417 liradan  az olan engelli vatandaşlar faydalanabilir. Aylık malullük maaşı miktarı maluliyete göre değişmektedir. 1.298 TL %70 ve üzeri engellilere %40 ve %69 oranında engeli bulunan kişilere aylık 865  TL ödeme yapılmaktadır.

sosyal yardımlar aile ve sosyal hizmetler bakanlığı aile ve sosyal hizmetler bakanlığı yardım