AK Parti çalışmalara hız verdi! İkinci el otomobilde hileye geçit yok

TAKİP ET

15 Eylül tarihinde ikinci el otomobil satışına getirilen 6 ay ve 6000 kilometre şartını ihlal edenlere yönelik cezalar artıyor. AK Partili kurmaylar, cezalarını 8 bin liradan 300.000 liraya çıkarılması için çalışmalara hız verdi.

Reklam
Reklam

AK Parti hükümeti, ikinci el otomobil defa hiç fiyatlandırmanın önüne geçebilmek amacıyla otomobil satışlarında 6 ay ve 6000 kilometre sınırı getirmişti. Düzenleme 15 Eylül tarihinde yürürlüğe girerken Oto Galeri ve bayiler düzenleme kapsamına alındı. Ancak bazı galeriler Kişisel araç satışlarının kapsam dışı olmasını fırsat bilerek devir hilesine başvurmaya başladı. Bunun önüne geçmek için AK Parti kurmayları yoğun bir çalışma içinde.

Cezalar 300 bin TL'ye çıkarılıyor

TRT haberde yer alan bilgilere göre Ticaret Bakanlığı yeni uygulama sonrasında Bazı internet sitesindeki ilanları takibi aldı. Devir hilesi yapılarak hazırlanan ilan 50.000 ilanın tespit edildiği söyleniyor. Şu anda yapılan hilelere 8 bin liralık kabahatler kanunu cezası kesiliyor Fakat bu cezaların arttırılması için de çalışmalar sürüyor. İkinci elde şartları ihlal edenlere 300 bin lira para cezası verilmesi gündemde. Ak Parti grup başkanvekilleri ve bürokratlar bu yönde çalışmalarına hız verirken önemli düzenlemenin Torba kanunda meclise geleceği konuşuluyor.