Ak Parti'den 'İlave vergi' talebi! Tabelanızda bu detay varsa…

TAKİP ET

Ak Parti Erzurum Milletvekili olan İbrahim Aydemir, farklı dillerde isimler kullanan iş yerlerine ilişkin bir öneride bulundu. Yabancı kelimelere dönük olarak istilacı bir hal aldığını belirten Aydemir, 'Yabancı isimler kullanan iş yerlerinde ek vergi gelmeli' diyerek konuştu.

Reklam
Reklam

İş yeri tabelalarında yabancı isimler kullananlara istinaden ‘İlave vergi’ talebi geldi. Ak Parti’nin Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkçe sözcüklerin kullanılmasının önemini vurguladı ve yabancı kelimelerin seçilmesinin istilacı bir hale sebep olduğunu, bununla ilgili tedbir alınması gerektiğini belirtti.
Muhakkak vergi levhası konulmalı
Meclis’te düzenlenen basın toplantısı esnasında, 13 Mayıs’ın Türk Dil Bayramı olarak kutlandığını hatırlayan İbrahim Aydemir, “Tabelalarında yabancı isim kullanan iş yerlerine ilave vergi getirilmeli. Bir iş yeri eğer kendini yabancı bir kelime göstererek tarif ediyorsa mutlaka ek veri konulması lazım. Bir külfete katlanması lazım. Çünkü mevcut durum, milletin kodlarına dönük bozucu bir durum meydana getiriyor” ifadelerini kullandı.

Erzurum bölgesine katkı sağladı
Diğer yandan Rize’yi Erzurum’a bağlayan Ovit Dağı Tüneli temelinin 10 yıl önce atılmasına ilişkin Aydemir, Rize’nin Palandöken’e, Erzurum’un da denize kavuştuğunu söyledi.
Bölgede başka tünel çalışmalarının devam ettiğini ve bunların Doğu Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinin ticaret akışını sağlayacağını kaydetti.
Zayid Al Nahyan’a taziye iletti
İbrahim Aydemir, konuşması esnasında Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın yakınlarına ve ülkesine taziyelerini ileterek Allah’tan rahmet diledi.