AK Parti'den NATO açıklaması: Türkiye güçlü bir kazanım elde etti

TAKİP ET

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, NATO zirvesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya Cumhurbaşkanı, İsveç Başbakanı ve NATO genel sekreteri ile yaptığı dörtlü görüşme sonrası konuşan Ömer Çelik, Türkiye'nin görüşmeler sonucunda güçlü bir kazanım elde ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Son dakika haberi… AK Parti sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından NATO zirvesine ilişkin son dakika açıklamalarında bulundu. Ömer Çelik açıklamasında NATO ülkelerinin çeşitli terör örgütlerine destek vererek en başta NATO'nun kurucu ülkeleri ile çeliştiğini belirtti. NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli bir duruş ortaya koyduğunu belirten Ömer Çelik, Türkiye'nin bazı tezlerinin temelinde güçlü bir kazanım elde edildiğini ifade etti. Çelik, aynı zamanda terörle mücadelede ilkeli duruşa sahip olan her devlet için bu kazanımın önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürecek

Dün yapılan kritik NATO zirvesine ilişkin sosyal medya hesaplarından önemli paylaşımlar yapan AK Parti sözcüsü Ömer Çelik Birgül Türkiye'nin NATO'nun genişlemesine önem verdiğini vurguladı. Bazı NATO üyesi ülkelerin çeşitli terör örgütlerine destek verdiğini ve en başta NATO'nun kurucu ülkeleri ile çeliştiğini belirten Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO'nun kurucu ilkelerini hatırlattığını ve bu duruma itiraz ettiğini söyledi.

Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu duruş sayesinde dörtlü zirvede önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Ömer Çelik, Bu kazanımların aynı zamanda terörle mücadele adına ilkeli duruşa sahip Her devlet ve herkes için anlamlı olduğunu dile getirdi. Ömer Çelik açıklamasının devamında ise, “Türkiye, küresel barış ve istikrar adına terörle mücadele ilkesine bağlı kalacak, alınan kararların somut yansımalarını takip edecek ve terörle mücadele kararlılığını sürdürecektir.” dedi.