AK Parti'den Pınar Gültekin davasına ilişkin flaş açıklama

TAKİP ET

Türkiye'yi derinden sarsan Pınar Gültekin cinayeti ile ilgili düğün karar açıklanmış ve katil Cemal Metin Avcı 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkemenin verdiği ceza da haksız tahrik indirimi uygulaması tepki çekti. Sosyal medyanın gündemine oturan Pınar Gültekin davasına ilişkin AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu

Reklam
Reklam

Son dakika haberi… Türkiye'yi dehşete düşüren Pınar Gültekin cinayetinde Mahkeme kararını düğün açıklamış ve katil Cemal Metin Avcı ya Haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıl hapis cezası vermişti. Mahkemenin kararı sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü erken Haksız tahrik indirimi uygulanması tepki çekti. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak tepkiye yol açan kararla ilgili mesaj verdi.
 

Sürecin takipçisi olacağız

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Pınar Gültekin cinayeti davası ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulunan kararların yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri olduğunu söyledi. Hukuka uygun şekilde sürecin ilerlediğini belirten Ömer Çelik, “Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir” ifadelerini kullandı. Ömer Çelik açıklamasının devamında hukuki süreçleri yakından takip edeceklerini söyledi.
 

Ne olmuştu?

Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin sanık Cemal Metin Avcı'nın yargılandığı davada mahkeme düğün kararlı açıklamış ve Haksız tahrik indirimi uygulayarak Sanığın cezasını 23 yıla düşürmüştü. Cemal Metin Avcı’nın aldığı ceza sosyal medyada tepki çekmişti.