Ak Parti eski milletvekili Ali Sezal hayatını kaybetti

TAKİP ET

Ak Parti'den 22'nci dönem Kahramanmaraş milletvekili ve eski belediye başkanı Ali Sezal 76 yaşında hayatını kaybetti. Sezal'ın bir süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş’ın eski belediye başkanı ve eski Ak Parti milletvekili Ali Sezal, 76 yaşında hayata veda etti. Bir süredir akciğer kanseri ile mücadele eden Sezal’ın amansız hastalığa yenik düştüğü öğrenildi.  1989 ve 1999 yılları arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanı olarak görev yapan, TBMM'de 21. ve 22. dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yapan Sezal, uzun zamandan bu yana Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Oğlu da Ak Parti milletvekili

Türk siyaseti için önemli isimlerden olan Ali Sezal, evli ve 2 çocuk babasıydı. Oğlu Cihat Sezal da şu anda AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak mecliste bulunuyor. Bu sabah hayatını kaybeden Ali Sezal’ın cenaze programı da belli oldu. Sezal’ın cenazesi yarın Abdülhamithan Camisi'nde kılınacak namazın ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan taziye

Ak Parti’yi yasa boğan ölüm haberi sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayınladı. Bakan Soylu, "Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı ve 21. 22. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği görevlerini yürüten; Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mehmet Cihat Sezal'ın kıymetli babası Ali Sezal Ağabeyimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet makamı âlî olsun." İfadelerini kullandı.