AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç kimdir? Yılmaz Tunç kaç yaşında ve nereli?

TAKİP ET

Katıldığı bir YouTube kanalında BAE açıklamalarıyla gündeme gelen ve açıklamasının ardından görevden alınan AK Parti'nin eski Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın yerine gelen isim belli oldu. Özkan'ın yerine Grup Başkanvekilliğine getirilen isim Yılmaz Tunç oldu. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan Tunç'un özel hayatı merak konusu olurken detaylı araştırmalar başladı.

Reklam
Reklam

Katıldığı bir YouTube kanalında BAE açıklamalarıyla gündeme gelen ve açıklamasının ardından görevden alınan AK Parti’nin eski Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın yerine gelen isim belli oldu. Özkan’ın yerine Grup Başkanvekilliğine getirilen isim Yılmaz Tunç oldu. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan Tunç’un özel hayatı merak konusu olurken detaylı araştırmalar başladı. MYK toplantısında görevden alınan Cahit Özkan’ın yerine Yılmaz Tunç getirildi. AK Parti’nin yeni Grup Başkanvekili olan Yılmaz Tuınç’un hayatı merak konusu oldu. Peki, Yılmaz Tunç kimdir? Yılmaz Tunç kaç yaşında ve nereli? Cahit Özkan neden görevden alındı? İşte tüm detaylar…

Cahit Özkan’ın BAE Açıklaması Gündem Oldu

Katıldığı bir YouTube yayınında BAE ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, MYK toplantısında görevden alınmıştı. Özkan açıklamasında, ‘Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri ben böyle okuyorum çünkü teslim oldu’ ifadelerini kullanmıştı. 

Yerine Yılmaz Tunç Geldi

Cahit Özkan’ın gündem olan BAE açıklamasının ardından görevden alınması sonrasında yerine Yılmaz Tunç getirildi. Yılmaz Tunç, yeni AK Parti Grup Başkanvekili oldu.



Yılmaz Tunç Kimdir?

1 Şubat 1971 yılında Bartın’da dünyaya gelen Yılmaz Tunç, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalı’nda tamamlayan Tunç, mesleğinin yanı sıra AK Parti içinde kritik görevler üstlenmiştir. AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanıdır.