Ak Parti'nin tam kalbinden sızdı! 2022 emekli bayram ikramiyesi bombası patladı, bu defa oldu! SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri istediğini Kurban Bayramında alacak!

TAKİP ET

Ak Parti içinden öyle bir haber sızdı ki emekli sevinçten havalara uçacak. Ramazan Bayramı ikramiyesi beklentileri boşa çıkan ve bir hayli kırılan emeklilerin gönlü alınacak. Çünkü hükümet yeni bir ikramiye zammı hazırlığında. Bu defa zam öyle böyle olmayacak. Ramazan Bayramı'nda verilmeyen zam da eklenecek. SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı emeklileri hayallerine kavuşacak…

Reklam
Reklam

Ak Parti’nin tam kalbinden sızdı! 2022 emekli bayram ikramiyesi bombası patladı, bu defa oldu! SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri istediğini Kurban Bayramında alacak! Milyonlarca emeklinin bayram ikramiyesi beklentisi hükümetten yapılan peş peşe açıklamalar nedeniyle adeta hüsrana dönüşmüştü. Emekli vatandaşlar ikramiye zammı alamayınca hükümete kırılmıştı. Ama devlet, cefakar emeklinin gönlünü almak için yepyeni bir düzenleme hazırlığında. Bu defa ikramiyelere öyle bir zam gelecek ki, Ramazan Bayramı ikramiyesi nedeniyle yaşanan kırgınlık tamamen ortadan kalkacak. Milyonlarca emekli Kurban Bayramında küslükleri unutacak ve hayallerine de kavuşacak. Bu defa ikramiye zammı kesin. Çünkü Ak Parti yetkililerinden sızan haberlerle düzenleme ortaya çıktı. Peki, emekli kurban bayramı ikramiyesine ne kadar zam gelecek?

SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı emeklisi milyonlarca vatandaşın maaşına yılbaşında zam yapılmıştı. Üstelik bu yıl zamlar bir hayli de yüksek olmuştu. Ancak yılbaşından bu yana enflasyon ve hayat pahalılığı o kadar çok arttı ki emeklinin aldığı zam adeta buhar olup uçtu. Milyonlarca emekli, Nisan ayında hükümetin bayram ikramiyelerine zam yapmasını bekledi ancak o da olmadı. Cefakar emekliler enflasyon karşısında ezildikçe ezildi, ay sonunu getiremeyecek hale geldi. Kara kara düşünen emekliler bir yandan Temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam geleceğini merak ederken bir yandan da Kurban Bayramı ikramiyelerine zam bekliyor. Kulislerden gelen bilgilere göre emekli vatandaşlar Kurban Bayramında istediğini alacak. Yani bayram ikramiyelerine beklenen zam yapılacak. İşte detaylar…

Ak Parti’den sızdı

Emekli bayram ikramiyesi zammı için beklentileri arttıran bilgi Ak Parti’nin içinden sızdı. Ramazan Bayramı arkada kalıp Kurban Bayramı adım adım yaklaşırken emekliler Temmuz ayında çifte bayram yapmak istiyordu. Bunun de tek yolu bayram ikramiyelerine hatırı sayılır bir zam yapılması. Bu konuda düzenlemeler olacağını daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamıştı. Şimdi de Ak Parti içinden ismi açıklanmayan bir yetkiliden müjdeli haber geldi. Emeklilere Kurban Bayramında ikramiye zammı geliyor. Ramazan Bayramında emekliye verilmeyen ikramiye kat kat fazla olarak Kurban Bayramında verilecek.

Haziran sonunda açıklanacak

Emekliler bu haberi günlerdir bekliyordu ve nihayet geldi. Haziran ayının sonunda yani Kurban Bayramından hemen önce emekli bayram ikramiyesi zammının açıklanması bekleniyor. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. Bayram ikramiyesi zammı ile ilgili talimat veren Erdoğan birkaç farklı formül üzerinde çalışma istedi. Yapılacak çalışmaların sonucuna göre son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.