Ak Partili isim erken seçime yeşil ışık yaktı

TAKİP ET

2023 seçimleri merakla beklenirken AK Partili Numan Kurtulmuş'tan erken seçim açıklaması geldi. Kurtulmuş, Haziran 2023'te yapılması beklenen seçimlerin erkene alınabileceğini söyledi. Numan Kurtulmuş, " Belli zorunluluklar ortaya çıkarsa mümkün" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye, Haziran ayında yapılacak olan seçimleri bekliyor. Erken seçim olur mu soruları gündemden düşmezken AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, bu konuda ilk kez konuştu. Kurtulmuş, seçim güvenliği ve Ak Parti’nin oy oranlarıyla ilgili yaptığı açıklamada erken seçime de yeşil ışık yaktı.

ERKEN SEÇİM OLABİLİR

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, 2023 seçimleri için herhangi bir takvim olmadığını belirtti. Şu anda Haziran 2023 olarak seçim tarihi belirlendiğini söyleyen Kurtulmuş, “Belli zorunluluklar ortaya çıkarsa bir miktar öne alınması mümkün olabilir. Ama böyle bir konu henüz gündemimizde değil” dedi.

Kurtulmuş, seçim öncesi Ak Parti’nin aday belirleme listesine ilişkin de açıklama yaparken, anahtar kelimenin “itibar” olacağını söyledi. Kurtulmuş açıklamasının devamında;  “Geçtiğimiz seçimler öncesinde ‘Artık Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının arkasına gizlenerek siyaset yapma devri geride kalmıştır’ dedim. Erdoğan bir dünya lideridir. Her arkadaşımızın Tayyip Erdoğan’ın davasını anlayacak, ona güç verecek bir performansının olması lazım. Aday tespit sürecinde kilit kavramın ‘itibar’ sözcüğü olduğu kanaatindeyim. Halkımızın ‘Bu insan, bu kadın, bu adam düzgün adamdır, doğru adamdır, benim derdimi taşıyacak insandır’ diyebileceği itibarlı yani ‘muteber’ isimler üzerinden aday tespitlerimizi yapacağız.”dedi.