AK Partili isimden asgari ücret zammı açıklaması: Yüzde 40 artış olacak

TAKİP ET

AK Partili Numan Kurtulmuş milyonlarca Asgari ücretli çalışanın yüzünü güldürecek olan açıklamayı yaptı. Günlerdir tartışılan temmuzda asgari ücrete zam var mı konusuna bir yorumda Numan Kurtulmuş'tan geldi. Asgari ücret zammı ile ilgili konuşan Kurtulmuş, Temmuz ayında Asgari ücretli çalışanların Hayat kalitesini arttıracak bir dokunuş yapacaklarını söyledi. Numan Kurtulmuş açıklamasının devamında asgari ücret artışının %40 seviyelerinde olacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Yılbaşından bu yana atmaya devam eden enflasyon rakamları ile birlikte asgari ücretliler için ara zammı konusu gündeme geldi. AK Parti Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Temmuz ayında asgari ücretlilere ara zam formüller üzerinde çalışmaların başladığını duyurmuştu. Bu konuda hükümetten gelen olumlu açıklamalar asgari ücretle çalışanların yüzünü Güldürürken AK Partili Numan Kurtulmuş da bugün önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret artışı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile bir görüşme yapmış ve görüşmenin ardından da yeşil ışık yakmıştı. Bugün Numan Kurtulmuş Müjdeli haberi Asgari ücretli çalışanlarda paylaştı. Habertürk ekranlarında canlı yayına katılan Numan Kurtulmuş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken asgari ücretle milyonlarca çalışana da müjdeyi verdi.
 

Alım gücünü yükseltmek için çalışmalar sürüyor

Habertürk canlı yayına konuk olan AK Parti grup başkanvekili Numan Kurtulmuş, dar ve orta gelirli vatandaşların alım gücünün yükselmesi için tüm kurumların çalışma yürüttüğünü söyledi. Bu Yaz ayları ile birlikte alım gücünde artış görüleceğini belirten Numan Kurtulmuş, ciddi bir Enflasyonun söz konusu olduğunu söyledi. Numan Kurtulmuş özellikle döviz piyasalarında olağanüstü hareketlilik olduğunu belirterek yapılması gereken ilk şeyin Döviz kurlarının belli bir seyre gelmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Aşırı sert oynamaları yavaş yavaş kaybolmaya başladığını belirten Numan Kurtulmuş, ciddi bir Enflasyonun söz konusu olduğunu ve 2. olarak da Enflasyonun bir şekilde dizginlenmesi gerektiğini söyledi.

Temmuzda asgari ücrete %40 artış

Asgari ücrete temmuzda mı konusunda tüm kurumların mesailerini vermeye devam ettiğini belirten Numan Kurtulmuş, vatandaşların Hayat pahalılığına maruz kaldığını ve gelir seviyesinin artırılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Temmuz ayı ile birlikte emekli ve çalışanların alın diplerini yükseltmek için önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Kurtulmuş, Temmuz'da yapılacak olan zammının %40’lara yakın olacağını söyledi.