AK Partili Mahir Ünal Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı zammı ile ilgili konuştu

TAKİP ET

Ak Parti grup başkanvekili Mahir Ünal son günlerde gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşına zam talep ettiği yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle bir zam talebi olmadığını belirtirken Kılıçdaroğlu'nun kendi maaşına ne kadar zam aldığını açıklamasını istedi.

Reklam
Reklam

Ak Parti grup başkanvekili Mahir Ünal TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son günlerde gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşına %40,4 zam yapılacağı yönündeki iddialarla ilgili konuşan Ünal, Bu iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Ak Parti grup başkanvekili Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP grup başkanvekili Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi ile ilgili yaptığı açıklamaların samimiyetten ve gerçekten uzak olduğunu söyledi. Hem Kılıçdaroğlu'nun hem de Özgür Özel'in konuyu gayet iyi bildiğini söyleyen Ünal, her türlü çirkinliği yapmaktan geri durmadıklarını ifade etti.

Artış talep etmedi

2020 yılında Cumhurbaşkanlığı ödeneğinin yüzde 7, 2021 yılında ise yüzde 14.4 oranında artırıldığını belirten Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl için bir artış talebi olmadığını söyledi. Ünal aynı zamanda milletvekilleri, meclis başkanları, eski başbakanlar ve emekli Cumhurbaşkanları'nın maaşlarının Cumhurbaşkanı ödeneğine Endeksli olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ödenek talep etmemesini aynı zamanda Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere 3 bine yakın milletvekilinin emekli maaşlarında herhangi bir artışın olmaması anlamına geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bu durumun iletildiğini ve kendisinin de ondan sonra Rıza gösterdiğini belirten Ünal, konunun Cumhurbaşkanı ödeneğinin artması ile alakalı olmadığını söyledi.

Art niyetli bir açıklama

Mahir Ünal açıklamasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi maaşını açıklamasını isterken yapılan açıklamaların art niyetli ve çirkin olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece kendisini düşünüyormuş gibi zam talebinde bulunduğunun yansıtıldığını belirten Ünal, 3000 emekli milletvekili ve ailelerinin mağdur olmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu durumu kabul ettiğini söyledi.